Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στον ιερό ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς
Εκκλησία
21/10/2024 | 11:22

Με κατάνυξη αλλά και πανηγυρική λαμπρότητα εορτάσθηκε η πανευφρόσυνος εορτή της ανακομιδής του Ιερού και χαριτοβρύτου Σκηνώματος του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, του Νέου Ασκητού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νείλου Μυροβλύτου Πειραιώς.

Την παραμονή, το βράδυ του Σαββάτου της 19ης Οκτωβρίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και στην συνέχεια οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Γεράσιμο. Μετά το τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε ομιλία εντός του Ιερού Ναού, με τίτλο “Η κληρονομιά του Αγίου Γερασίμου”, κατά την οποία έγινε αναφορά στη πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου και σε ωφέλιμα διδάγματα από τον βίο του. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της 20ης Οκτωβρίου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Στο κήρυγμα της ημέρας έγινε αναφορά στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας σε σχέση με την προσφορά του Αγίου Γερασίμου.

Στις ακολουθίες προσήλθε πλήθος πιστών για να εκφράσουν την ευλάβεια και την ευγνωμοσύνή τους στον θαυματουργό Προστάτη τους.

Eκ μέρους του Ιερού μας Ναού, ευχόμαστε ο Άγιος Γεράσιμος να χαρίζει σε όλους υγεία και κάθε ευλογία. Mε άπειρες ευχαριστίες.

Eκ του Ιερού Ναού.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ