Πρόγραμμα Εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 2024 στην Ιθάκη
Κοινωνία
19/10/2024 | 09:22

ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2024.

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ.Πρωτ.: 68718 & 68719 – 07/10/2024, η εντολή για την έκδοση των προγραμμάτων των εθνικών επετείων δίδεται και για την 28η Οκτωβρίου 2024, στους Περιφερειάρχες στις έδρες τις Περιφέρειας και εν συνεχεία στους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και τους Επάρχους, στις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες.

Το ίδιο ίσχυε και ισχύει και για την Ιθάκη, η οποία αποτελεί αυτοτελή Περιφερειακή Ενότητα (Ν.3842/2010) και οι προσκλήσεις και το πρόγραμμα εκδίδεται από ανέκαθεν από τον εκάστοτε Έπαρχο.

Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ (αρ.175, του ποινικού κώδικα).

Επιφυλάσσομαι λοιπόν περί παντός νομίμου δικαιώματός μου, απέναντι σε αυτούς οι οποίοι εκούσια και με αθέμιτα μέσα ασκούν και καταχράζονται εξουσίες οι οποίες δεν τους ανήκουν.

Τάσσομαι δε, υπέρ του θεσμού του οποίου υπηρετώ, ακόμη και αν χρειαστεί, να τον υποστηρίξω χρησιμοποιώντας όλα τα θεμιτά μέσα.

Άλλωστε, η αρμοδιότητα αυτή κατοχυρώνεται και μέσα από τις αρχές του Εθιμικού Δικαίου, οι οποίες έχουν αυξημένη ισχύ και η παράβασή τους επισύρει όχι μόνο την κοινωνική απαξίωση αλλά και την έμπρακτη τιμωρία του παραβάτη.

Με Σεβασμό και Τιμή απέναντι στο θεσμό τον οποίο υπηρετώ

Η Έπαρχος Ιθάκης

Σμαράγδα Σαρδελή

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer