Στήριξη Τριαντόπουλου για τα έργα αποκατάστασης στο Ληξούρι: Τι συζητήθηκε [εικόνες]
Πολιτική
18/10/2024 | 13:30

Την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Ληξούρι πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο Υφυπουργός κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Συνοδεύοταν από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΑΕΦΚ και μηχανικούς των ΚΤΥΠ ΑΕ από τους οποίους παρουσιάστηκε η μελέτη αποκατάστασης των επισκευάσιμων Εργατικών στους ιδιοκτήτες.

Τριαντόπουλος: Προσωπική pαρακολούθηση της πορείας έργων στο Ληξούρι

Παράλληλα με τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη, τους Αντιδημάρχους κ. Βολτέρα, Γάλεμπ Ντιουάνι, Ελένη Λουκέρη και Αντωνάτο Έκτορα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, την Αντιπεριφερειάρχη Ελένη Παπαναστασάτου, τον περιφερειακό σύμβουλο Νεκτάριο Αραβαντινό και φυσικά τον Βουλευτή του Νομού Παναγή Καππάτο, επισκέφτηκε και ενημερώθηκε πλήρως για τα έργα αποκατάστασης σε Δημαρχείο, Δημοτικό Θέατρο, για την κατασκευή τοιχίου στο Κοιμητήριο Ληξουρίου και τις Εργατικές Κατοικίες όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει από κοντά με κατοίκους.

Οι μηχανικοί των ΚΤΥΠ ΑΕ στη συνέχεια μαζί με τη διευθύντρια της ΔΑΕΦΚ κυρία Κλεάνθη παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΒΕΣ, τα σχέδια και το πρόγραμμα επισκευής των κτιρίων των Εργατικών κατοικιών.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε τρεις μήνες θα ξαναεπισκεφτεί το Ληξούρι αφενός για να δούμε την πορεία εξέλιξης της δημοπράτησης των επισκευάσιμων αλλά να παρουσιαστεί η όποια πρόοδος για την ανακατασκευή των κατεδαφισμένων κατοικιών.

Ο υπουργός άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις καθώς ήταν ειλικρινής και δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει προσωπικά την εξέλιξη της διαδικασίας ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό την υποστήριξη του για τη χρηματοδότηση νέων έργων αποκατάστασης που έχει ανάγκη ο Δήμος όπως τη συνέχεια του τοιχίου στο νεκροταφείο, την αποπεράτωση του Δημαρχείου και έργα οδοποιίας.

Συντονισμένες και σοβαρές κινήσεις, με ενότητα και συνεργασία για την επίτευξη των στόχων μας.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer