Στραβοπατήματα, πανηγυρισμοί, κουμπάροι και χαρτιά υγείας στον αέρα μας
Στηλη Αλατος
16/10/2024 | 15:25

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αποτελούν παρελθόν, πρόεδρος ξανά ο Νίκος, μεγάλος νικητής ο Παύλος Γερουλάνος, αλλά εκείνος που … στραβοπάτησε κι ας μην ήταν υποψήφιος, ήταν ο Μιχαλάτος.

Ως δήμαρχος την πρώτη Κυριακή βρέθηκε στη Μήλο, σ ένα συνέδριο για τους νησιωτικούς δήμους. Εκεί έλεγε πως ψήφισε Γερουλάνο. Έλα όμως που στο κλειστό μητρώο ψηφισάντων του πρώτου γύρου δεν υπήρχε το όνομα του, όπως για παράδειγμα, υπήρχε του δημάρχου Ιθάκης Διονύση Στανίτσα και του αντιδημάρχου Σάμης Σπύρου Σπαθή που ψήφισαν κι αυτοί στη Μήλο…

Α ρε δήμαρχε… Όπως μου είπε κάποιος, ο Μιχαλάτος είναι μόνο με τον Μιχαλάτο.

***

Σας το λέω για να το ξέρετε και να του συμπαρασταθείτε, ο Παναγής Καππάτος πέρασε πάρα πολύ δύσκολες ώρες. Εως οτου “κλειδώσει” ο Δούκας για το δεύτερο γύρο ο Παναγής, είχε φτάσει στα όρια εγκεφαλικού. Γιατί με Κεφαλονίτη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολη υπόθεση, η επανεκλογή του στις προσεχείς εκλογές. Γι αυτό και πανηγύρισε την αποτυχία Γερουλάνου για 800 ψήφους.

***

Μαθαίνω ότι ένας αντιδήμαρχος του Μιχαλάτου, από τους πιο ισχυρούς του μικρού δήμου μας, δεν πανηγύρισε καθόλου. Στον πρώτο γύρο στήριξε Κατρίνη – που τον βρήκε άραγε; – και στο δεύτερο Δούκα. Μηδέν στα δύο !!!

Να μας πει ποια νούμερα παίζει στο Τζόκερ για να παίζουμε άλλα. Επειγόντως !

***

Ας σοβαρευτούμε τώρα λίγο.

Καταλαβαίνω την ανάγκη ορισμένων να πολιτικοποιήσουν τις εκλογές στο Επιμελητήριο για να δείξουν πολιτική πυγμή και να διασώσουν τον αδύναμο Σ. Σπαθή, που διασώζει τα συμφέροντα τους.

Αλλά να παρεμβαίνει ανοιχτά στο ιδιόκτητο ραδιόφωνο του, ο δήμαρχος, εναντίον του άλλου υποψηφίου, του Τάσου Καλογηράτου, συναδέλφου του λογιστή, και να κατηγορεί Παντελειό και Λυκούδη για πολιτικοποίηση των εκλογών πάει πολύ, πάρα πολύ. “Κουρλένεσαι”. Σε στέλνει κατευθείαν στον … Άγιο !

***

Αυτές τις μέρες ο δήμαρχος μαζι με τη νέα παρέα του, ξενυχτά πάνω από τα τηλέφωνα – λες και είναι ο ίδιος υποψήφιος- για να φέρει ψήφους στον Σπαθή.

Το λογιστικό του γραφείο του, μαθαίνω, εκπροσωπεί περίπου 50 ΑΕ που η κάθε μια διαθέτει τρεις ψήφους τις οποίες και κατευθύνει. Ο ίδιος λέει ότι “τα κουκιά είναι μετρημένα” κι εγώ λέω ότι “η τράπουλα είναι σημαδεμένη” γιατι λοιπόν ανησυχεί;

***

Η είδηση, όμως είναι, πως ο Σπαθής ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ (και υποψήφιος για το Επιμελητήριο) επέλεξε αυτή την στιγμή να βγάλει προκήρυξη για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας που σύμφωνα με τον “Όνο” είναι φωτογραφική για τον κουμπάρο του δημάρχου…

Προφανώς ο ένας διατάζει ο άλλος πράττει.

***

Είναι όμως τόσο συγκεκριμένη η προκήρυξη, μου λένε, που μόνο η φωτογραφία λείπει. Πιο αντρίκιο θα ήταν να βάλουν και τη φωτογραφία του κουμπάρου και να πουν: “Εμείς αναζητούμε έναν σαν κι αυτόν, με μια ελιά στο δεξί μάγουλο”, να τελειώνει η κωμωδία.

***

Δυο λόγια για την έλλειψη χαρτιών υγείας και αναλώσιμων για την καθαριότητα σε δύο σχολεία. Οι ελλείψεις ήταν πραγματικές, σακούλες με χαρτιά υγείας έφτασαν από γονείς στα σχολεία, για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες, Αν δεν το γνώριζε ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος αφορά εκείνους και κάποιους διευθυντές, που όπως μου είπαν, λειτούργησαν φοβικά και έσπευσαν να βάλουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

***

Όμως δυστυχώς δεν είναι το μόνο στραβοπάτημα.

Πριν έναν μήνα, υπήρξαν καταγγελίες πως στα παιδιά των παιδικών σταθμών δεν χορηγούνταν τα αναγκαία γεύματα από το δήμο και οι γονείς τα έστελναν με το ταπεράκι στο χέρι.

Φαίνεται πως “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας” που έλεγε και ο Σαίξπηρ, κι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο μυρίζει στο Δήμο, που λέμε εμείς.

 

Νάμαστε καλά και να τα λέμε.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer