Λιγότερα σουβενίρ αγοράζουν οι Βρετανοί στις διακοπές τους – οι λόγοι
Τουρισμός
12/10/2024 | 13:10

Το 58% των Βρετανών ταξιδιωτών αγοράζουν λιγότερα σουβενίρ όταν πηγαίνουν διακοπές στο εξωτερικό από ό,τι στο παρελθόν, σύμφωνα με έρευνα της ABTA Travel Money. Η αγορά λιγότερων αναμνηστικών αποδίδεται στους αυστηρότερους προϋπολογισμούς για τις διακοπές των Βρετανών και στις ανησυχίες για το περιβάλλον.

Ειδικότερα, στο ερώτημα γιατί αγοράζουν λιγότερα αναμνηστικά κατά τις διακοπές τους στο εξωτερικό οι ερωτηθέντες Βρετανοί απάντησαν:

Το 32% ανέφερε ότι δεν είχαν διαθέσιμα περισσότερα χρήματα από όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός τους για την αγορά σουβενίρ

Ανάλογο ποσοστό είπε δεν θέλει να αγοράσει περιττά αντικείμενα, που θα επιβαρύνουν εν τέλει το περιβάλλον
Ωστόσο, ελαφρά υψηλότερο αλλά πρώτος λόγος για την μη αγορά αναμνηστικών είναι το ότι οι Βρετανοί βρήκαν τη συνήθεια αυτή αλλά και τα προϊόντα λίγο παλιομοδίτικα και κακόγουστα (33%).

Άλλος λόγος είναι ο περιορισμός στις αποσκευές των ταξιδιωτών

Πάντως, το 41% των Βρετανών που κάνουν διακοπές στο εξωτερικό αγοράζουν αναμνηστικά για τους ενήλικες συγγενείς και το 32% για τα παιδιά της οικογένειας.

Τα πιο συνηθισμένα σουβενίρ είναι φαγώσιμα είδη και ποτά (και αλκοολούχα), στολίδια, ρούχα και μαγνητάκια ψυγείου.

Φαίνεται επίσης μια τάση για αγορά αντικειμένων που σχετίζονται με ζώα – όπως ένα ψεύτικο κεφάλι κροκόδειλου, πλαστικό γαϊδουράκι και μεγάλος ξύλινος ελέφαντας. Ένας ερωτώμενος απάντησε ότι έλαβε ως δώρο ένα ζωντανό ψάρι!
Ένας στους δέκα ερωτώμενους, εξάλλου, είπε ότι εξακολουθούν να αγοράζουν κεράσματα για τους συναδέλφους τους στο γραφείο. Κάποιοι αγόρασαν κάτι για το κατοικίδιό τους.

Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό και αγοράζουν λιγότερα αναμνηστικά ή δώρα είπαν ότι τα χρήματα που θα δαπανούσαν γι αυτό το σκοπό ξοδεύονται για την απόλαυση των ίδιων των διακοπών. Τρεις στους πέντε (59%) τα ξοδεύουν για φαγητό και ποτό έξω και το 52% σε δραστηριότητες ή επισκέψεις σε αξιοθέατα κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ο Graeme Buck, Διευθυντής Επικοινωνίας στην ABTA Travel Money, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει ότι αυτό που κάποτε ήταν συνήθεια, δηλαδή η αγορά κάποιου ξεχωριστού ή ακόμα και κωμικού αντικειμένου από τους Βρετανούς ταξιδιώτες στο εξωτερικό βρίσκεται σε ύφεση.

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες, τόνισε, είναι πλέον πολύ πιο συνειδητοποιημένοι για τις δαπάνες τους όταν βρίσκονται σε ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ η επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους τους είναι πλέον εύκολη και συχνή μέσω τηλεφώνου, γραπτών μηνυμάτων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης .Ως εκ τούτου, οι διακοπές κάποιου είναι ίσως πολύ λιγότερο μυστηριώδεις από ό,τι ήταν παλιά…

 

Πηγή: tornosnews

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer