Τάσος Καλογηράτος: Η δέσμευση για ένα επιμελητήριο δίπλα στις Επιχειρήσεις [ηχητικό]
Οικονομία
07/10/2024 | 11:25

Την πρώτη του συνέντευξη, ως υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έδωσε ο Τάσος Καλογηράτος στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Καλογηράτος, ερωτηθείς για την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου το Νοέμβριο, τόνισε το γεγονός ότι από τα παιδικά του χρόνια εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση της μεταποίησης και αργότερα του εμπορίου, ενώ στη συνέχεια ως λογιστής γνώρισε τις προκλήσεις και τα προβλήματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.
Παράλληλα, μαζί με τη γυναίκα του δραστηριοποιούνται και στον τομέα του τουρισμού, την βασική πηγή εσόδων για το νησί μας. Γνωρίζει λοιπόν κάθε πτυχή του επιχειρείν στα νησιά μας.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε από κοινού με τους συνεργάτες του, νέους και παλαιότερους επιχειρηματίες, να διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου, με στόχο ένα φορέα που θα υλοποιεί τον ρόλο του στεκόμενος στο πλευρό των επιχειρήσεων, στηρίζοντάς τους ουσιαστικά με πρόγραμμα και οικονομική διαφάνεια.

Μιλώντας για το νυν και εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σταύρο Σπαθή είπε ότι έχουν γίνει βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, όχι όμως στο βαθμό που πρέπει και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών μας. Οι επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή δε νιώθουν το Επιμελητήριο δίπλα τους, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατέκρινε το γεγονός ότι το Επιμελητήριο είναι πρακτικά απών από τα δημοτικά συμβούλια, ενώ άφησε αιχμές κατά του κ. Σπαθή, λέγοντας ότι δεν νοείται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου να είναι και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Μπορεί να είναι νόμιμο, αυτό όμως δεν το κάνει και ηθικά σωστό, ούτε θετικό για τον ρόλο του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Κάλεσε, τέλος, τον κ. Σπαθή σε ένα ντιμπέιτ προκειμένου αμφότεροι να καταθέσουν τις απόψεις τους για το Επιμελητήριο που θέλουν, ώστε οι επιχειρηματίες που θα κληθούν να ψηφίσουν στις 18 με 20 Νοεμβρίου, να αποφασίσουν ανάλογα.

Κλείνοντας, ο κ. Καλογηράτος είπε ότι έχει γυρίσει όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη κάνοντας πλήθος επαφών με επαγγελματίες και επιχειρηματίες των νησιών μας κάτι που θα συνεχίσει να το πράττει.

Το προσεχές διάστημα θα παρουσιάσει και αναλυτικά το πρόγραμμά του για το Επιμελητήριο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer