Η Γυναικείς Χορωδία Αργοστολίου στην Ιταλία
Πολιτισμός
06/10/2024 | 14:36

Αναχωρεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 η αποστολή της ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, του Συλλόγου ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, με την μαέστρο της Αλεξία Μαρτσέλου και την πιανίστα Ευαγγελία Φραγκιά, για το ΑΚΟΥΙ ΤΕΡΜΕ, της Β. Ιταλίας , προσκεκλημένη του Δήμου της πόλης, στα πλαίσια εκδηλώσεων μνήμης για τα τραγικά γεγονότα, που συνέβησαν στο νησί μας, μεταξύ των Γερμανών και των Ιταλών, με θύματα περίπου 10000 Ιταλών στρατιωτικών.

Η Μεραρχία που υπέστη την τρομερή, απάνθρωπη και πέρα από κάθε κανόνα, ακόμη και του πολέμου, σφαγή, τον Σεπτέμβρη του ’43, έχει το όνομα της πόλης αυτής, που είναι αδελφοποιημένη με το Αργοστόλι.

Στις 3 συναυλίες που θα παρουσιάσει η Χορωδία μας σε σχολεία και σε κεντρική αίθουσα της πόλης , θα τιμηθούν οι Κεφαλονίτες και η Κεφαλονιά , για την αξιοθαύμαστη βοήθεια που πρόσφεραν στους διωκόμενους Ιταλούς στρατιώτες , παρά το γεγονός που μέχρι την σύγκρουση ήταν κατακτητές στο νησί και στην συνεργασία των Ιταλών που γλύτωσαν, με τους Έλληνες αντάρτες για την απελευθέρωση του νησιού.

 

Το ΔΣ. /6.10.24

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer