Ρόδη Κράτσα: Αδιέξοδα και κίνδυνοι για την λειτουργία της πλωτής γέφυρας της Λευκάδας
Αυτοδιοίκηση
28/09/2024 | 12:17

Πρωτοφανής αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα της πλωτής γέφυρας της Λευκάδας «Π/Γ Αγία Μαύρα».

Τις προηγούμενες μέρες η Λιμενική Αρχή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απαγόρευση του ανοίγματος της πλωτής γέφυρας για την διέλευση των σκαφών, και μάλιστα επ’ αόριστον, καθώς έληξε το απαραίτητο Πιστοποιητικό Ασφαλείας της πλωτής γέφυρας, που δεν φρόντισε να ανανεώσει και να εξασφαλίσει εγκαίρως η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Δηλαδή, δεν θα ανοίγει η πλωτή γέφυρα για τα σκάφη, έως ότου αντικατασταθεί από εκμισθωμένο αμφίδρομο καράβι (φεριμπότ) για όσο θα λείπει για την συντήρηση, όταν κι εάν φύγει!

Η αδράνεια αυτή της Π.Ε. Λευκάδας, θέτει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση το νησί και πλήττει σοβαρά το θαλάσσιο τουρισμό, την οικονομία και τη συγκοινωνία του τόπου.

Στην πρόσφατη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κέρκυρα, ο κ. Περιφερειάρχης έκανε σχετική αναφορά για τις πολιτικές ενέργειες που έκανε σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στ. Γκίκα ενημερώνοντας το σώμα ότι τελικά θ’ αναλάβει την χρηματοδότηση της συντήρησης τα πλωτής γέφυρας το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, πλην των εξόδων παραμονής του φεριμπότ που θα επιβαρύνουν την Περιφέρεια.

Όμως, πέραν της επικαλούμενης προφορικής και μόνο διαβεβαίωσης της χρηματοδότησης για την συντήρηση της πλωτής γέφυρας της Λευκάδας, από τον κύριο Περιφερειάρχη, επισημαίνουμε ότι για το πρακτικό σκέλος του ζητήματος αυτού, υπολείπονται σωρεία διοικητικών διαδικασιών που πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση της πίστωσης έργου και ένας χρονοβόρος διεθνής διαγωνισμός που πρέπει να προκηρυχθεί και να ολοκληρωθεί, δίχως να υπολογίζουμε πιθανές προσφυγές.

Και το εύλογο ερώτημα που τίθεται και η ανησυχία μας είναι, ως τότε τι θα γίνει με την Λευκάδα;

Σήμερα, η Λευκάδα είναι έρμαιο μιας αβεβαιότητας για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι ανωτέρω διαδικασίες, και συγχρόνως η Περιφέρεια μας να επιβαρύνεται με την εκμίσθωση του φεριμπότ, με 5.000 ευρώ, ανά ημέρα!

Ποτέ στον παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια αρνητική εξέλιξη με καμία από τις προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και βαραίνουν αποκλειστικά την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και την Περιφερειακή Αρχή, που για ακόμα μια φορά τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο για το νησί και καμία γνώση των προκλήσεων.

Η παράταξη μας παρακολουθεί τις εξελίξεις με ενδιαφέρον και αγωνία και θα πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για να βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις άμεσα ώστε ν’ αποκατασταθεί το μείζων πρόβλημα της πλωτής γέφυρας που έχει επιφέρει τεράστια αναστάτωση και ζημιά στο νησί της Λευκάδας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer