Νέος οδικός άξονας Αεροδρόμιο -Κρανιά στην Κεφαλονιά
Τουρισμός
26/09/2024 | 16:59

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2021-2027, για την κατασκευή νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Αεροδρόμιο Κεφαλληνίας με την περιοχή της Κρανιάς.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το αεροδρόμιο Κεφαλληνίας με την επαρχιακή οδό Αργοστόλι – Πόρος – Σκάλα στο τμήμα της, στην περιοχή της Κρανιάς, συνολικού μήκους 6 χιλιομέτρων περίπου, για την εξυπηρέτηση του κυκλοφοριακού φόρτου από και προς το αεροδρόμιο.

Επίσης, η νέα οδός θα συνδέει τρεις υφιστάμενες επαρχιακές οδούς, την επαρχιακή οδό Αργοστόλι-Αεροδρόμιο, Αργοστόλι – Λακήθρα και την επαρχιακή οδό Αργοστόλι-Πόρος.

Συνοπτικά, το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μελέτη οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά, απαλλοτριώσεις οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά, την κατασκευή του οδικού άξονα και τις λοιπές εργασίες.

Το έργο αναμένεται ότι θα συμβάλλει στη ραγδαία αποφόρτιση της πόλης του Αργοστολίου και της οδού Αργοστόλι-Αεροδρόμιο, η οποία διέρχεται μέσω πολυσύχναστης, κατοικημένης περιοχής. Επίσης θα προσφέρει άμεση και καλύτερη πρόσβαση στο υπόλοιπο βασικό οδικό δίκτυο του νησιού της Κεφαλονιάς (Εθνική Οδός Αργοστόλι Σάμη, Επαρχιακή Οδός Αργοστόλι – Φισκάρδο, οικισμούς Νότιας Κεφαλονιάς).

Πηγή: tornosnews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer