Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Η θετική εξέλιξη για την Μονάδα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Κέρκυρας
Αυτοδιοίκηση
20/09/2024 | 09:50

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις πανηγυρισμού του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων αναφορικά με το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα κατόπιν θετικής εξέλιξης στην δικαστική διαδικασία που προηγήθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της επικρατείας.

Ορθώς, όλοι πρέπει να νιώθουμε ευτυχείς κάθε φορά που ένα δημόσιο έργο ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες βαίνει σε φάση ολοκλήρωσης, πλην όμως, θα πρέπει να τονίζεται και η προσπάθεια αυτών που οδήγησαν το συγκεκριμένο έργο σε στάδιο υλοποίησης, όχι τόσο για να αποδοθούν τα εύσημα καθότι όλες οι ενέργειες μας ήταν στα πλαίσια των δεσμεύσεων μας, του καθήκοντος και της λαϊκής εντολής, αλλά περισσότερο για την αποκατάσταση της αλήθειας και της ορθής ενημέρωσης των πολιτών.

Έργο και απόλυτη δικαίωση προηγούμενης Διοίκησης του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων

Σεβασμός, ειλικρίνεια και αλήθεια προς τους πολίτες

Η αλήθεια λοιπόν είναι, ότι η προηγούμενη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ μέσα από αντίξοες συνθήκες κατάφερε να ολοκληρώσει και να φέρει εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία αναφορικά με την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων Κέρκυρας. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της η προηγούμενη διοίκηση σε αρμονική και συστηματική συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, κι Ενέργειας συνέταξε και ενέκρινε άρτια τεύχη δημοπράτησης και την βέλτιστα αιτιολογημένη διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου του έργου.

Η προηγούμενη διοίκηση όρισε Επιτροπή διαγωνισμού και εξαιτίας του εξαιρετικού έργου της Επιτροπής αυτής αναφορικά με την αξιολόγηση και βαθμολόγηση των οικονομικών φορέων (υποψηφίων αναδόχων) στην ουσία επικυρώθηκε το σχετικό πρακτικό και η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που έλαβε η προηγούμενη διοίκηση.
Υπενθυμίζω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας την εν λόγω υπόθεση ακύρωσε όλες τις προδικαστικές προσφυγές των οικονομικών φορέων και στην ουσία επικύρωσε και επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα της απόφασης που είχαμε λάβει τότε ως ΔΣ του ΦΟΔΣΑ ΙΝ. το οποίον είχα την τιμή να ήμουν Πρόεδρος.

Λόγω αυτού μπορεί σήμερα απρόσκοπτα να συνεχιστεί ο διαγωνισμός από τη νέα Ας ελπίσουμε, ότι θα καταφέρει να διατρέξει με επιτυχία τα τελευταία εναπομείναντα μέτρα, ούτως ώστε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί και όχι κατά μόνας.

Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους παράγοντες αυτής της θετικής εξέλιξης για την Μονάδα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Κέρκυρας, τα μέλη του Δ.Σ της προηγούμενης Διοίκησης, τα μέλη της Επιτροπής διαγωνισμού, τις υπηρεσίες του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, τους Τεχνικούς Συμβούλους, τον νομικό σύμβουλο και τους δικηγόρους που συνέβαλαν στην επιτυχή πορεία και έκβαση της κρίσιμης αυτής υπόθεσης.

Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα είμαστε πάντοτε αρωγοί στην δύσκολη προσπάθεια που ούτως ή άλλως ξεκινήσαμε και θεμελιώσαμε.

 

Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου
Πρώην Πρόεδρος ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer