Συνέντευξη στον Ionian Galaxy
Παναγής Δρακουλόγωνας “Η κυβέρνηση προσβλέπει στην ιδιωτικοποίηση του Μύρτου” [ηχητικό]
Αυτοδιοίκηση
18/09/2024 | 09:44

Για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο δήμο Σάμης ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου, λόγω της λειτουργίας της παραλίας του Μύρτου, μίλησε ο δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγωνας στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Δρακουλόγωνας μίλησε για σκοπιμότητες από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου η παραλία κόσμημα της Κεφαλονιάς, ήτοι ο Μύρτος, να απαξιωθεί και εν τέλει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από ιδιώτες.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης ο κ. Δρακουλόγωνας είπε ότι το εν λόγω πρόστιμο είχε επιβληθεί λίγο μετά τα μέσα Ιουλίου, επειδή ο δήμος Σάμης παρά την απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας να μην παραχωρήσει προς χρήση στο δήμο Σάμης τον Μύρτο, εκείνος αντιλαμβανόμενος το γεγονός ότι μόνο ο δήμος μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει την παραλία πήρε απόφαση και προχώρησε στο άνοιγμα της.
Φρόντισε να υπάρχουν τουαλέτες οι οποίες καθαρίζονταν τακτικά, το ίδιο και ο βόθρος, ενώ έβγαλε ομπρέλες και ξαπλώστρες προκειμένου οι λουόμενοι να μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους.
Ο κ. Δρακουλόγωνας τόνισε πως αν δεν το έκανε αυτό τότε πολύ γρήγορα η παραλία του Μύρτου θα μετατρεπόταν σε υγειονομική βόμβα.

Επιπλέον ο δήμαρχος Σάμης αναφέρθηκε στο πρόστιμο ύψους 500€ που επιβλήθηκε στο δήμο τέλη Αυγούστου, πάνω από ένα μήνα δηλαδή αργότερα από το προηγούμενο πρόστιμο και αφορούσε 144 αποδείξεις για ξαπλώστρες το οποίο ο ίδιος απέδωσε σε λάθος χειρισμό της ταμειακής μηχανής από τον υπεύθυνο. Δηλαδή οι αποδείξεις κόβονταν, όχι όμως με το σωστό αντικείμενο και ευελπιστεί, όπως είπε, το θέμα να λυθεί άμεσα.

Μίλησε επίσης για ορισμένους οι οποίοι στοχεύοντας στην προσωπική του πολιτική εξόντωση συνδέουν τα δύο αυτά πρόστιμα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους προκειμένου να εκμεταλλευτούν την κατάσταση σε βάρος του δημάρχου Σάμης.

Τέλος ο κ. Δρακουλόγωνας κάλεσε εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού, αλλά και τον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης να πάρουν θέση, ως προς το κατά πόσο επιθυμούν ο Μύρτος να βρίσκεται στα χέρια του δημοσίου ή στα χέρια ιδιωτών, καθότι τόσο ίδιος όσο και ο δήμος Σάμης δεν θα ξαναβάλουν “το κεφάλι τους στον ντορβά” όπως χαρακτηριστικά είπε. Ξεκαθάρισε βέβαια, από την άλλη πως ως Δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου ο Μύρτος να παραμείνει στον έλεγχο του Δήμου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δρακουλόγωνα στο ηχητικό που ακολουθεί:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer