Η τσίχλα είναι ένα δημοφιλές προϊόν που μασιέται και συνήθως δεν καταπίνεται. Αρχικά φτιαγμένη από φυσικά συστατικά όπως το χυμό δέντρων, η τσίχλα σήμερα παράγεται από συνθετικές βάσεις, ζάχαρη ή γλυκαντικά και αρωματικές ουσίες. Πολλοί τη χρησιμοποιούν για φρεσκάδα στην αναπνοή ή για να απασχολούν το στόμα τους.
Επιπλέον, το μάσημα τσίχλας μπορεί να βοηθήσει στην εστίαση, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει την παραγωγή σάλιου, συμβάλλοντας έτσι στην υγεία των δοντιών, ειδικά αν είναι χωρίς ζάχαρη. Ποια άλλη ιδιότητα έχει όμως η τσίχλα που πολλοί δεν το γνωρίζουμε;
Βελτιώνει την πέψη και σας κάνει πιο έξυπνους
Σύμφωνα με μελέτη του 2013, η μάσηση μιας τσίχλας μετά από μια χειρουργική επέμβαση διεγείρει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την περίπτωση. Επιπλέον, σύμφωνα με μια έρευνα που έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Σεντ Λόρενς στη Νέα Υόρκη και η οποία δημοσιεύτηκε στη γαλλική επιθεώρηση Appetite, η λειτουργία της μάσησης θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο και έτσι να μεγιστοποιήσει την οξυγόνωση και τις ικανότητές του.
Πηγή: tromaktiko.gr