Στον Αγιασμό του 2ου Λύκειου Αργοστολίου ο Σωτήρης Κουρής: Σας ευχόμαστε καλή αρχή και ένα όμορφο ταξίδι στην μάθηση
Αυτοδιοίκηση
11/09/2024 | 15:29

Στις σχολικές αίθουσες προσήλθαν σήμερα οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου στο Αργοστόλι.

Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, ακολούθησε η τελετή Αγιασμού και στη συνέχεια οι μαθητές παρέλαβαν τα βιβλία τους και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα των μαθημάτων. Στον Αγιασμό παρεβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς όπου ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής και ο τ. Διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κοσμάτος

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Η έναρξη της σχολικής περιόδου σηματοδοτεί την απαρχή του κόπου αλλά και των στόχων γονέων και παιδιών. Τα όνειρα και οι αγωνίες συμπυκνώνονται στο 1ο κουδούνισμα και η πορεία συνοδεύεται από απαιτήσεις και συγκινήσεις, σχεδόν πάντα. Υπέρτατος σκοπός όλων η παιδεία. Η παιδεία που δεν αφορά μόνο την γνώση καθαυτή αλλά την υγιή καλλιέργεια.

Αυτή που διαμορφώνει ανθρώπους θωρακισμένους, με εχέγγυα γνώσεως, εν συναίσθηση, ευαισθητοποίηση και πνεύμα συνεργασίας. Ανθρώπους που θα πορευθούν με επιτυχία σε ό, τι κι αν επιλέξουν επαγγελματικά αλλά και θα αποτελέσουν την βάση μιας ευδόκιμης πολιτείας.

Κατανοώντας την πολυδιάστατη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης την κατατάσσουμε πάντα στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων μας σαν Περιφερειακή Αρχή. Αφουγκραζόμαστε τα ζητούμενα και παραμένουμε αρωγοί, επί της ουσίας, τόσο στο έργο των εκπαιδευτικών αλλά και στις ανάγκες των εκπαιδευομένων και των οικογενειών τους, πρόθυμοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή στήριξη, με γνώμονα τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτουμε.

Σας ευχόμαστε καλή αρχή και ένα όμορφο ταξίδι στην μάθηση, είθε δια βίου!”

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer