Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Το ταξίδι της γνώσης συνεχίζεται με προορισμό τα φωτεινά λιμάνια της γνώσης!»
Αυτοδιοίκηση
10/09/2024 | 15:10

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα – μαθητές, συλλόγους διδασκόντων και γονείς– ένα καλό και γόνιμο εκπαιδευτικό έτος!

Το ταξίδι της γνώσης συνεχίζεται, μετά το απαραίτητο διάλειμμα για τις καλοκαιρινές διακοπές, με προορισμό τα φωτεινά λιμάνια της γνώσης και της καλλιέργειας του πνεύματος. Ευχόμαστε όλα τα παιδιά όλων των σχολείων μας να προσδοκούν αυτό το ταξίδι. Να μην το βλέπουν ως μία δυσάρεστη υποχρέωση, αλλά να το αγαπούν. Διότι μόνο η γνώση σε συνδυασμό με την παιδεία μπορεί να καταστήσει τις νέες και τους νέους μας αληθινά χαρούμενους!

Ως Δήμος Αργοστολίου εργαστήκαμε το καλοκαίρι προκειμένου οι σχολικές μας υποδομές να διαθέτουν τις απαραίτητες υπηρεσίες εγκαίρως, όπως για παράδειγμα αυτή της καθαριότητος. Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς δίπλα στην εκπαιδευτική διαδικασία καλύπτωντας τις ανάγκες της.

Ξεχωριστά θέλουμε να ευχηθούμε σε όσα παιδιά πραγματοποιούν φέτος μία μετάβαση, αλλάζοντας βαθμίδα ή μπαίνοντας για πρώτη φορά στη σχολική διαδικασία, να μην έχουν αγωνία ή άγχος αλλά να αφεθούν σε αυτήν την όμορφη αλλαγή στις ζωές τους. Να έχουν πίστη στους εαυτούς τους, εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς τους και όλα θα πάνε καλά!

Στους εκπαιδευτικούς μας ευχόμαστε δύναμη, ειδικά σε αυτούς που έρχονται από διάφορα σημεία της χώρας για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων μας. Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες και το έργο τους κρίσιμο. Γι’ αυτό καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να διευκολύνουν τις αναπληρώτριες και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με όποιον τρόπο μπορούν. Η επιτυχία στην άσκηση του λειτουργήματός σας συνιστά επιτυχία για την κοινωνία μας στο σύνολό της και γι΄αυτό σας ευχαριστούμε για όλες σας τις προσπάθειες.

Αγαπητά μας παιδιά, σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο ταξίδι της εκπαίδευσης! Να φουσκώσετε τα πανιά σας με τον αέρα της γνώσης και να φτάσετε όπου η καρδιά σας επιθυμεί!
Καλή σχολική χρονιά με υγεία και χαρά!

 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer