Τάσος Βαλλιανάτος για “Αχίλλειον”: Δυστυχώς η παρακμή της χώρας και του λαού μας δεν έχει τελειωμό..! Κι όμως το ζήσαμε και αυτό..
Κοινωνία
10/09/2024 | 13:19

Το Ανάκτορο της Σίσσυ ..το “Αχίλλειον”..καταστράφηκε στα ΄χέρια ενός Ανίκανου και βάρβαρου Νεολληνικού κράτους το οποίο δε δίστασε να κακοποιήσει το ΄δεύτερο σε επισκεψιμότητα μνημείο της Χώρας μετά την Ακρόπολη!

Το Ανίκανο Νεοελληνικό κράτος, αντάξιο του λαού μας που αδιαφορεί επίσης για τα πάντα, προχώρησε στη λεηλασία του Υπέροχου αυτού Μνημείου!

Για την ιστορία το Αχίλλειον κατασκευάστηκε από τη Σίσσυ την Αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας στο οποίο και έδωσε το όνομα του Αγαπημένου της ήρωα, από το Ομηρικό έπος Ιλιάδα, του Αχιλλέα!

Μετά το θάνατο της έγινε θερινή κατοικία του Κάιζερ Γουλιέλμου της Γερμανίας και μετά τον Α παγκόσμιο πέρασε στα χέρια του Νεοελληνικού κράτους, ως εχθρική περιουσία!

Τη δεκαετία του 60 έγινε καζίνο ,φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο του Μονακό, ενώ γυρίστηκαν στο εσωτερικό ακόμα και σκηνές του Τζέιμς Μποντ!

Το Αχίλλειον είναι ένα κομψοτέχνημα φτιαγμένο από Ιταλούς Αρχιτέκτονες και είναι διάσημο παγκοσμίως!

Η Μόνη ατυχία του είναι ότι βρίσκεται στα χέρια ενός άθλιου κράτους και στο νησί που κατοικεί ένας αδιάφορος λαός για την ιστορία και τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου του!

Έτσι πεταμένο στα χέρια του ΕΤΑΔ αφού έμεινε παραμελημένο επί χρόνια λαο αφημένο στη φθορά. κατόπιν ..ΠΑΡΑΔΌΘΗΚΕ στα χέρια εργολάβου..που αφού έβαλε κομπρεσέρ και κατάστρεψε τα πολύτιμα μωσαικά στα εσωτερικά πατώματα και προκάλεσε ανεπανόρθωτες φθορές στις τοιχογραφίες..ΞΉΛΩΣΕ και το καλλιμάρμαρο δάπεδο του κήπου, για να βάλει…”πατημένο χώμα”!!!….Έπειτα απο όλα αυτά παράτησε και το έργο στη μέση!

(Αναρωτιέμαι βέβαια, αν οι μαρμάρινες ξηλωμένες πλάκες κοσμούν κάποια ιδιωτική βίλλα στο νησί ή πετάχτηκαν στα σκουπίδια)!

Και να σκεφτεί κανείς ..ότι είχε επισκεφτεί το Αχίλλειον ο πρωθυπουργός ο ίδιος για να εγγυηθεί την ΕΠΙΤΥΧΗ Αποκατάσταση του! Φυσικά απουσία αντιπολίτευσης..πάλι καλά που έκανε τον κόπο να μας ρίξει “Στάχτυ” στα μάτια, αφού η χώρα και στα Εθνικά και σε .όλα τα θέματα πάει στον ¨”Αυτόματ﨔 πιλότο!

Σαν Επτανήσιος όμως δεν μπορώ να μην απευθύνω τη λέξη ¨΄”Ντροπή” με τη σειρά. ευθύνης… Στο λαό της Κέρκυρας για την αδιαφορία του (Σύλλογοι κλπ τοπικοι φορείς) ,το Δήμαρχο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την προηγούμενη και την παρούσα Διοίκηση της.. ΚΑΙ Φυσικά στο ΕΤΑΔ, την Υπουργό πολιτισμού Μενδώνη και στον τοπικό εισαγγελέα για την αδιαφορία τους! (Να υπενθυμίσω ότι για τον θρόνο του Δεσπότη στη Μητρόπολη Κέρκυρας είχε παρέμβει.ο Εισαγγελέας..για να ελέγξει το Μητροπολίτη αν αλλοίωσε το Μητροπολιτικό ναό ως μνημείο με μια αλλαγή θρόνου, αλλά για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΟΛOΚΛΗΡΟΥ μνημειακού ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ “Αγρόν Ηγόρασαν” οι Δικαστικές Αρχές του Νησιού!

Δυστυχώς η Εικόνα του Αχιλλείου δείχνει την παρακμή της πατρίδας και του λαού μας!
Πραγματικά “κρίμα”

Ας ελπίσουμε να αποκατασταθούν οι ζημιές, αν και η μόνη Σωτηρία είναι να εκκενωθεί το νησί από τους κατοίκους του και να παραδοθεί στην Ιταλία! Πικρό χιούμορ αλλά Αληθινό!

Υστερόγραφο: Μ αρέσει που κάναμε αγώνα μερικοί να γίνει ρέπλικα το Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας που επίσης κατεδαφίστηκε τη δεκαετία του 60 από τους Εργολάβους!

Είχαμε όραμα να αναγεννηθεί το θέατρο, ενώ την ίδια στιγμή χάνεται το Αχίλλειον…

Ντροπή και μόνο Ντροπή!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer