«Ξέφρενο» ταξίδι στα 90s στα Φαρακλάτα από Βόσσου, Μαντώ, Πωλίνα και Μπίγαλη [εικόνες +βίντεο]
Life
21/08/2024 | 16:30

Της Βάνιας Σαμόλη

Νοσταλγία, κέφι και κλίμα προτέρης εποχής, με έντονο το στοιχείο της πρόζας, συνέθεσαν επιτυχώς την χτεσινή συναυλία στα Φαρακλάτα.

Το περιβάλλον εύχαρο, οικογενειακό, με ταπεραμέντο “αλλοτινό”, χορό και διαρκή αλληλεπίδραση κοινού και ερμηνευτών. Οι τραγουδιστές που σφράγισαν επί δεκαετίες, με την φωνή και τραγούδια τους το μουσικό στερέωμα, επανήλθαν δυναμικά, αναβιώνοντας μνήμες και εικόνες του τότε. Τα σημάδια του χρόνου έκδηλα αλλά η ενέργεια και η ζωντάνια απίστευτη.

Η χτεσινή εκδήλωση δεν ήταν μια απλώς μια συναυλία.

 

 

Τα τέσσερα κορυφαία ονόματα της ποπ σκηνής των 80s και 90s στην Ελλάδα Πωλίνα, Μπίγαλης, Βόσσου και Μαντώ είχαν τρελά κέφια χαριζωντάς μας μια τριλογία κεφιού χορού και τρέλας.

Ήταν ένα ταξίδι στο χθες. Χρώματα, κινήσεις, μοτίβα, ήχοι γνώριμοι και συνάμα ξεχασμένοι, παγωτό γρανίτα, ψητό καλαμπόκι, διασκέδαση από καρδιάς, ανεπιτήδευτη διάθεση, ανεμελιά. Πολύτιμη ανεμελιά. Ανεκτίμητη. Δεν ήταν οι φωνές που συνεπήραν. Ήταν η αίσθηση της ελευθερίας,η απλότητα της χαράς.

Της ειλικρινούς χαράς, απαλλαγμένης από τα πρέπει και όλα τα επίπλαστα, τα φτιασιδώματα των κοινωνικών στερεοτύπων.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους που διακρίναμε ήταν η γνωστή παρουσιάστρια και λάτρης του νησιού μας Μαρία Μπεκατώρου, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, ο τέως δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο επικεφαλής της Ισχυρής Κεφαλονιάς Γιάννης Λυκούδης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Άγγελος Κωνσταντάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Τρωιάνος κ.α.

Ο Αλέξανδρος Παρίσης με τις καλές του φίλες Πωλίνα και Άννα Βόσσου

Ο κόσμος το γλέντησε με την ψυχή του. Μικροί -μεγάλοι. Γέλασαν, τραγούδησαν, λικνίστηκαν στους ρυθμούς των 90ς, αφέθηκαν, ανενδοίαστα.

Συγχαρητήρια στον ΑΟ Εύγερο για την διοργάνωση και στον Άγγελο Κωνσταντάκη.

Και εις αλλά!

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer