Μια μαγική βραδιά κάτω από την υπερπανσέληνο στον Ασπρογέρακα Κεφαλονιάς! [εικόνες +βίντεο]
Πολιτισμός
20/08/2024 | 08:00

Μια πραγματικά μαγευτική βραδιά κάτω από την υπερπανσέληνο Αυγούστου γνωρίσαμε όλοι όσοι είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε στο εγκαταλελειμμένο χωριό Ασπρογέρακα των Πρόννων την Δευτέρα.

Το προαύλιο χώρο του προσεισμικού σχολείου του εγκαταλελειμμένου χωριού Ασπρογέρακα, που κάποτε έσφυζε από ζωή καθώς αποτελούσε και ένα από τα κέντρα διοίκησης της περιοχής μας, γέμισε από κόσμο, κυρίως ατόμων με ρίζες στην περιοχή, γεμίζοντας τους με ιδιαίτερη νοσταλγία και συγκίνηση!

Η ψυχή της εκδήλωσης υπήρξε το πολυμήχανο μέλος του πολιτιστικού συλλόγου του Πόρου Κεφαλονιάς “Ο Πρόνησος” Χαράλαμπος Κουρκουμέλης (ο οποίος έκανε και την παρουσίαση των ερευνών του για το γειτονικό εγκαταλελειμμένο χωριό Αννινάτα) καθώς και η δραστήρια Πρόεδρος του συλλόγου Ασπασία Σεριάτου η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους οργανωτικούς χορηγούς της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, ο Πρώην Νομάρχης Μάκης Μεταξάς καθώς και πάρα πολύ κόσμος οι οποίοι απόλαυσαν και τραγούδησαν μαζί στην συνέχεια τις μαγικές μελωδίες της Ελευθερίας Edwards με τα τραγούδια της αλλά και την όμορφη παρουσίαση της, του υπέροχου πιανίστα Δημήτρη Γρουζή, καθώς και του ταλαντούχου μικρού κιθαρίστα Βασίλη Παπαβασιλείου!

Πρέπει να σημειωθεί πως οι παραπάνω τρεις μουσικοί της φανταστικής αυτής συναυλίας έχουν ρίζες από τον Ασπρογέρακα! Ακόμα, την τεχνική επιμέλεια του ήχου είχε ο Γιώργος Κρεμμύδας!

Τέλος, η όλη μαγευτική αυτή δωρεάν για τον κόσμο εκδήλωση υπήρξε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Πόρου Κεφαλονιάς “Ο Πρόνησος,” του Δήμου Αργοστολίου και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης!

Σπύρος Καγκάδης

Παρακαλώ δείτε το βίντεο μου με ολόκληρη την εκδήλωση, παρουσίαση και συναυλία εδώ:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer