Όλη η Κεφαλονιά γιορτάζει τον Άγιό της: Πλήθος κόσμου στην ιερά Λιτάνευση του Αγίου Γεράσιμου στα Ομαλά [εικόνες +βίντεο]
Εκκλησία
16/08/2024 | 13:45

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε και εφέτος, η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, Τερνοπόλεως κ. Νέστορα από την εμπόλεμη Ουκρανία και του οικείου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς της Κρήτης με την Κεφαλονιά από αρχαιοτάτων χρόνων, στην άσκηση των αρετών από την πλευρά του Αγίου Γερασίμου που τον ανέδειξαν σε τόσο μεγάλο Άγιο της Πίστεώς μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την οικουμένη και στο γεγονός ότι η βιώτη του θα πρέπει να μας παραδειγματίζει όλους.

Συγκινημένος επίσης μίλησε για το διάβα του Αγίου στην Κρήτη πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην ιερά νήσο της Κεφαλληνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος

Τέλος, ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Παρούσα ήταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου, καθώς και η ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας.

Από αριστερά η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μαζί με τον βουλευτή Παναγής Καππάτο και τον ευρωβουλευτή Νικόλα Φαραντούρη

Ακολούθησε λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου μας, περνώντας πάνω από πλήθος πιστών που καθήμενοι στο έδαφος σχημάτισαν και σήμερα μία ανθρώπινη αλυσίδα, επιζητώντας τη βοήθεια του Αγίου μας!

Να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της νύχτας χιλιάδες πιστοί προσέρχονταν για να προσκυνήσουν ευλαβικά το άφθαρτο σώμα του Αγίου μας.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις το παρών έδωσαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μάκρη, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Καππάτος, ο συμπατριώτης μας ευρωβουλευτής Νικόλαος Φαραντούρης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Αραβαντινός Σιμωνέτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου,  Σπύρος Σαμούρης, Σπύρος Ματιάτος (οικοδεσπότης), Διονύσης Κωνσταντάτος, ο δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιδήμαρχος Δήμου Σάμης, Σπύρος Σπαθής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Αργοστολίου Γιάννης Λυκούδης μαζί με τον δημ. Σύμβουλο Άγγελο Κωνσταντάκη, ο Παύλος Παπαδάτος μαζί με τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο συμπατριώτης Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Χαράλαμπος Αλεξανδράτος κ.α.

Γιάννης Λυκούδης και Άγγελος Κωνσταντάκης

Επίσης, το παρών έδωσαν, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας της Κεφαλονιάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Μπούμης, η Λιμενάρχης Κεφαλονιάς, Ανθούλα Νταβάκου, o Διοικητής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων Αθανάσιος Σιούτης, ο Διοικητής του ΓΝ Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σάββας Σαβαόγλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Ιωάννης Φισφής, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σπύρος Λουκάκης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ναπολέων Μαραβέγιας, η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Βικτώρια Αλεξανδράτου,  πρόεδροι συλλόγων, ομογένων και χιλιάδες πιστοί.

Και φέτος η ιερά Λιτάνευση έφτασε μέχρι τον πλάτανο που ο ίδιος ο Άγιος Γεράσιμος είχε φυτέψει αλλά και το πηγάδι που είχε δημιουργήσει

Για ακόμη μία χρονιά τη γιορτή λάμπρυναν δύο εκκλησιαστικές χορωδίες της Κεφαλονιάς, η εκκλησιαστική Χορωδία Αργοστολίου, υπό την καθοδήγηση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και η εκκλησιαστική χορωδία του Ληξουρίου υπό την καθοδήγηση του Νικόλαου Βάλσαμου.

Η εκκλησιαστική χορωδία Αργοστολίου με Χοράρχη τον Μαέστρο της Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελο Γεωργακάτο

Και φέτος λάμπρυνε η παρουσία της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Χαράλαμπου Μακρή.

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης Χαράλαμπος Μακρής

Χρόνια Πολλά Κεφαλονιά, ο Άγιος Γεράσιμος να προστατεύει τους απανταχού Κεφαλλήνες!

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr του Neil Jackson.

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος


 

 

 


 

 

 

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer