Έσβησε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι [εικόνες +βίντεο]
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024
12/08/2024 | 01:56

Μία απ’ τις πλέον συγκινητικές στιγμές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι αυτή που θέλει την Ολυμπιακή Φλόγα να σβήνει. Σηματοδοτώντας το τυπικό τέλος της διοργάνωσης για την κάθε χώρα. Κάτι ανάλογο φυσικά, έγινε και στο Παρίσι. Στο Stade de France, όπου ολοκληρώθηκε και η τελετή λήξης.

Ο Λεόν Μαρσάν, διάσημος κολυμβητής της Γαλλίας, ήταν αυτός που μετέφερε στο στάδιο την Ολυμπιακή Φλόγα, προκειμένου ο πρόεδρος της ΔΟΕ να προχωρήσει στο τυπικό σβήσιμό της.

Καλώντας παράλληλα την νεολαία να είναι στο Λος Άντζελες το 2028.

Mission impossible: Το μήνυμα του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Χ

Συγκλονιστική στιγμή: Ο Ελληνικός εθνικός ύμνος και η σημαία στο Stade de France

Ανατριχίλα για κάθε Έλληνα. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Stade de France, περιελάμβανε μια σύνδεση του παρελθόντος των Ολυμπιακών Αγώνων με το σήμερα και το αύριο. Με εντυπωσιακό τρόπο προσπάθησαν οι Γάλλοι να αποδώσουν αυτή την πορεία στον χρόνο. Αρχίζοντας φυσικά απ’ την Ελλάδα!

Αποδόθηκε τιμή στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια! Μια μοναδική στιγμή που χειροκρότησαν όσοι ήταν στο εμβληματικό γαλλικό στάδιο.

Η ελληνική σημαία έκανε την εμφάνισή της στα χέρια μιας ηθοποιού. Από την άλλη ένας καλλιτέχνης πλησίαζε. Τότε άρχισε να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος της χώρας μας με άκρως ατμοσφαιρικό τρόπο.

 

Η σημαία καρφώθηκε στο στάδιο και εν συνεχεία υπήρξε η εμφάνιση της Νίκης της Σαμοθράκης, ενώ ακούστηκε μέχρι και ο ύμνος του Απόλλωνα! Σε μια μοναδική υπόκλιση των Γάλλων και όλου του πλανήτη, στην ελληνική κληρονομιά και τα δώρα της στην ανθρωπότητα!

Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή:

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer