Κατηγορηματικός ο Σωτήρης Κουρής: Δεν υπάρχει κρούσμα πανώλης στην Κεφαλονιά
Αυτοδιοίκηση
11/08/2024 | 13:16

Ως αναφορά τα αναληθή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν για το δήθεν κρούσμα πανώλης ( ασθένεια αιγοπροβάτων ) σε περιοχή τής Κεφαλονιάς ανακοινώνουμε τα εξής.

Αφού διερευνήσαμε διεξοδικώς την πληροφορία διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για υποβολιμαία ψεύδη τα οποία κυκλοφόρησαν την τελευταία ημέρα.

Θελουμε να πληροφορήσουμε τους συκοφάντες ότι τέτοιου είδους ψευδείς πληροφορίες δημιουργούν αναστάτωση στους κτηνοτρόφους μας αλλά και στην κοινωνία του νησιού μας.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής από πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός της ύπαρξης της Πανώλης στην Ελλάδα έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα κατά νόμο μέτρα τόσο σε επίπεδο κτηνιατρικής , όσο και σε αστυνομικά μέτρα διακίνησης ζώων και κτηνοτροφών.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα Λιμεναρχεία και τους λιμενικούς σταθμούς και τις Αστυνομικές Αρχές, εντός και εκτός Κεφαλονιάς για τον έλεγχο της σχετικής απαγόρευσης του ΥΠΑΑΤ και ελέγχουμε κτηνιατρικά κάθε καταγγελία η οποία έρχεται σε εμάς.

Γνωρίζουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί τόσο από το ΥΠΑΑΤ όσο και από την ΔΑΟΚ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ είναι απεχθή προς τους κτηνοτρόφους μας , σε οικονομικό και διαχειριστικό επίπεδο , όμως επιβάλλεται η διατήρηση της υγείας των ζώων και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας της Κεφαλονιάς μας.

 

Αργοστόλι 11 Αυγούστου 2024

Σωτηρης Κουρής
Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer