Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παραχώρηση του Πλατύ Γιαλού από την ΕΤΑΔ στο δήμο Αργοστολίου
Αυτοδιοίκηση
10/08/2024 | 17:14

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την δημοτική αρχή Μιχαλάτου η οποία με την συμφωνία των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, και με δια περιφοράς « συνεδρίαση» του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου, αποδέχτηκε την κατάρτιση σύμβασης του Δήμου Αργοστολίου με την ΕΤΑΔ ΑΕ για την παραχώρηση της χρήσης της παραλίας του «Πλατύ Γιαλού» στο Αργοστόλι.

Από το 1985 έως το 2015 η παραλία αυτή είχε παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος στο Δήμο, με αποτέλεσμα την χωρίς ιδιαίτερο κόστος προσβασιμότητα για το λαό της περιοχής και τους επισκέπτες. Πλέον, ο Δήμος Αργοστολίου με την νέα σύμβαση θα καταβάλλει μίσθωμα 36.000 ευρώ κάθε χρόνο και για τρία χρόνια δηλαδή μέχρι το 2026, με ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος, με καταβολή ετήσιας αναπροσαρμοζόμενης εγγύησης, για δε το τρέχον έτος ο δήμος Αργοστολίου καλείται να καταβάλλει σύμφωνα με την παραπάνω σύμβαση το ποσό των 15.000 ευρώ στην πραγματικότητα για χρονικό διάστημα χρήσης της παραλίας διάρκειας μόλις 1 ½ μηνός!!!

Μια τέτοια επιλογή, προφανώς, θα δεθεί με τη μετακύληση του κόστους στους δημότες και θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της παραλίας και θα βάλει μεγαλύτερα εμπόδια στο δικαίωμα δωρεάν – απρόσκοπτης πρόσβασης στη θάλασσα.

Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου με την συμφωνία των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης βάζει πλάτη στην πολιτική της ανταποδοτικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην παραπάνω πολιτική ιδιωτικοποίησης των παραλιών, όπως και στην εμπορευματοποίησή τους, γι’ αυτό και απείχαμε από την συγκεκριμένη « συνεδρίαση» του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου καταγγέλλοντας και την σχετική διαδικασία.

Καλούμε τον λαό της Κεφαλονιάς να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του, να αξιοποιήσει την παρακαταθήκη των αγώνων που έχει ιστορικά για τον «Πλατύ Γιαλό», να ανατρέψει την σύμβαση Δήμου – ΕΤΑΔ.

Να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση αυτής ή και άλλων παραλιών, να παλέψει για ελεύθερες παραλίες, δωρεάν πρόσβαση και δωρεάν παροχή λουτρικών υπηρεσιών. Αιγιαλοί – παραλίες – περιοχές φυσικού κάλους – όλες οι προς «αξιοποίηση» εκτάσεις – να γίνουν λαϊκή περιουσία με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αργοστόλι, 8-8-2024.
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer