Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις διακοπές νερού στην Παλική
Αυτοδιοίκηση
08/08/2024 | 20:41

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΡΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΚΗΣ

Βρισκόμαστε ήδη στο μέσο του καλοκαιριού και στην αιχμή της τουριστικής κίνησης, και για μια ακόμη φορά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση, τόσο στα χωριά όσο και ιδιαίτερα στην πόλη του Ληξουρίου. Οι πολύωρες διακοπές στην παροχή νερού κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας. Αν συνυπολογίσουμε και τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες φέτος, δημιουργείται μια εκρηκτική κατάσταση.

Στις μέρες μας η απρόσκοπτη παροχή νερού είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια, και είναι υποχρέωση όλων των αρμόδιων φορέων (Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργεία) να την παρέχουν. Ωστόσο, για αυτούς τους φορείς δεν αποτελεί ούτε στοιχειώδη προτεραιότητα η εξασφάλιση επαρκούς, ποιοτικού και φθηνού νερού.

Με δεδομένα την ανεπάρκεια και την υποβάθμιση πλέον της ποιότητας του νερού στις υφιστάμενες γεωτρήσεις, καθώς και τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες, ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε κατ’ επανάληψη θέσει το θέμα, διεκδικώντας οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα με την κατασκευή τριών φραγμάτων (Κατωγής, Λυχνιά, Δελλαπορτάτων) που από παλαιότερα έχουν μελετηθεί ή αδειοδοτηθεί. Αυτοί οι τεχνητοί αποταμιευτήρες, που αποτελούν, μεταξύ άλλων, την πιο αξιόπιστη και υγιεινή λύση, εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια με ευθύνη του Δήμου έχουν παραπεμφθεί στις «Ελληνικές Καλένδες», ακριβώς επειδή η «πράσινη καπιταλιστική ανάπτυξη» που υπηρετούν κατά γράμμα δεν δίνει προτεραιότητα στα μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής που απαιτούνται (φράγματα, λιμνοδεξαμενές, δίκτυα, εκμετάλλευση όλων των επιφανειακών νερών που καταλήγουν στη θάλασσα κ.ά.). Αντίθετα, μοναδική επιδίωξή τους είναι οι ενεργοβόρες και πανάκριβες για τον λαό αφαλατώσεις και η παράδοση του νερού στις πολυεθνικές.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι το νερό είναι ένα αδιαπραγμάτευτο φυσικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα προς πώληση. Θεωρούμε επίσης ότι δεν αποτελούν λύση ούτε η πανάκριβη και ενεργοβόρα αφαλάτωση που προτείνει η Δημοτική Αρχή, καθώς αυτό θα επιβαρύνει οικονομικά τον λαό, ούτε οι προτροπές της ΔΙΑΔΕΥΑΚ προς τους πολίτες να μην προβαίνουν σε άσκοπη χρήση νερού. Απαιτούμε την άμεση εξασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής ποιοτικού νερού σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και στην πόλη του Ληξουρίου για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού, που ιδιαίτερα αυτό το διάστημα δεν μπορούν να μείνουν ούτε μια ώρα χωρίς νερό.

Έστω και τώρα απαιτούμε από τη ΔΕΥΑΚ και τον Δήμο Ληξουρίου να αποκατασταθεί άμεσα η παροχή νερού και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα (προμήθεια ανταλλακτικών και μηχανημάτων) ώστε να αντιμετωπιστεί ταχύτατα οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική βλάβη. Απαιτούμε να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες κατασκευής των απαραίτητων έργων ανάκτησης νερού (επικαιροποίηση μελετών του φράγματος Κατωγής, αλλά και των άλλων λιμνοδεξαμενών [Λυχνιά και Δελλαπορτάτων), κατασκευή δικτύων εκμετάλλευσης φυσικών πηγών κ.ά.].

ΛΗΞΟΥΡΙ 8/8/2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer