Αργοστόλι: «Μαντήλι ομορφοκέντητο και πολυχορευμένο» -Μία εξαιρετική χορευτική παράσταση από τον Μπάλλο [εικόνες]
Πολιτισμός
22/07/2024 | 08:46

Μία μαγευτική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στον αύλειο χώρο του Ξενία στο Αργοστόλι την Κυριακή 22 Ιουλίου, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς “Ο Μπάλλος” πραγματοποίησε την καθιερωμένη χορευτική του εκδήλωση.

Θεόφιλος Μιχαλάτος και Παναγής Καππάτος στις πρώτες θέσεις του κατάμεστου από κόσμο Ξενία

Η φετινή παράσταση ήταν αφιερωμένη στο πατροπαράδοτο μαντήλι ως στοιχείο του λαϊκού πολιτισμού, πλαισιωμένη με λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία, μουσική και τραγούδια από όλον τον Ελλαδικό χώρο. Χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών παρουσιάσαν παραδοσιακούς χορούς αναδεικνύοντας την πολλαπλή χρήση του μαντηλιού.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς “Ο Μπάλλος” μας προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις

Η ψυχή του Συλλόγου Ελένη Πεφάνη

Ο χώρος του Ξενία είχε γεμίσει από συμπολίτες μας όλων των ηλικιών αλλά και αρκετούς τουρίστες που είχαν σπεύσει να παρακολουθήσουν την εξαιρετική παράσταση.

Ανάμεσά του διακρίναμε τον βουλευτή Παναγή Καππάτο με τη σύζυγό του, τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή με τη σύζυγό του, τον αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρη, την Αντιπεριφερειάρχη Ελένη Παπαναστασάτου, τον Θόδωρο και Σπύρο Γαλιατσάτο και πολλούς άλλους.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

Ο Σωτήρης Κουρής με το νέο αίμα του συλλόγου

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer