ΑΝΑΣΑ: Γιατί καθυστερεί η θεσμοθέτηση της θέσης του εμπορικού λιμένα Αργοστολίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών αρχών;
Αυτοδιοίκηση
19/07/2024 | 09:39

Γιατί καθυστερεί η θεσμοθέτηση της θέσης του εμπορικού λιμένα Αργοστολίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών αρχών;

Το θέμα της χωροθέτησης των λιμενικών εγκαταστάσεων στον κόλπο του Αργοστολίου παραμένει σε εκκρεμότητα μετά από την επιχειρηθείσα αλλαγή της θέσης του Εμπορικού λιμανιού (αλλαγή που παρουσιάστηκε στα πλαίσια νέας μελέτης master plan, αλλαγή που δεν προκύπτει να έχει ζητηθεί από οποιανδήποτε τοπικό φορέα).

Εν τω μεταξύ ελήφθη η 90/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου στην οποία είχαμε συμμετάσχει και εμείς ως ΑΝΑΣΑ προσκληθέντες από τον πρόεδρο του ΔΣ, απόφαση την οποία και επισυνάπτουμε.

Όπως προκύπτει, μέχρι σήμερα και παρά την ως άνω απόφαση, το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στην αποδοχή της θέσης των τοπικών αρχών και συνεπώς επικρέμεται πάντα η επιβολή μιας καταστρεπτικής αυθαιρεσίας που θέλει να διατηρήσει το εμπορικό λιμάνι στην πλευρά της πόλης.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Περιφερειάρχης:

Έχει γνώση του θέματος και των λόγων που καθυστερούν την εναρμόνιση των προτάσεων του master plan με την απόφαση των τοπικών αρχών;

Τι προτίθεται να πράξει προς την κατεύθυνση αυτή;

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ:
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Αλέξανδρος Μιχαλάς
Διονύσιος Γιακουμέλος

 

Δείτε την 90/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου εδώ.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer