Τα Βλαχάτα «φόρεσαν τα καλά τους» και τίμησαν την Αγία Μαρίνα με ένα αξέχαστο γλέντι [εικόνες]
Life
18/07/2024 | 17:03

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2024, η ενορία της Αγίας Μαρίνας στα Βλαχάτα πλημμύρισε από πιστούς και επισκέπτες που έσπευσαν να τιμήσουν την ημέρα με την καθιερωμένη θεία λειτουργία και το παραδοσιακό πανηγύρι που ακολούθησε.

Πριν την έναρξη του πανηγυριού τελέστηκε παράκληση στη ομώνυμη εκκλησία της περιοχής, ενώ σημαντική ήταν η στιγμή που τα χορευτικά του συλλόγου ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, οι νέοι και οι νέες του χορευτικό τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλαχάτων «Ο Αίνος».

Αμέσως μετά στήθηκε γλέντι μέχρι πρωίας με την ορχήστρα του Άγγελου Ανδρεάτου. Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική, με τους ήχους του βιολιού του Λαμπρογιάννη Πεφάνη να ξεσηκώνουν το πλήθος και να δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα κεφιού και διασκέδασης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παραδοσιακή μουσική, να χορέψουν και να γλεντήσουν μέχρι αργά το βράδυ.

Ο παπάς Γεράσιμος χαμογελαστός με τον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και την αντιδήμαρχο της περιοχής Κρυσταλλία Μιχαλάτου

Το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την τοπική κοινωνία της Εικοσιμίας, καθώς δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ευχές και να διατηρήσουν ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους διακρίναμε τον Βουλευτή Παναγή Καππάτο με τη σύζυγό του, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, την Αντιπεριφερειάρχη Ελένη Παπαναστασάτου, τον Αντιδήμαρχο Διονύση Κωνσταντάτο, την Αντιδήμαρχο Κρυσταλλία Μιχαλάτου κ.α.

Στο τραπέζι του οικοδεσπότη Θεόφιλου Μιχαλάτου μαζί την Ελένη Παπαναστασάτου, τον Παναγή Καππάτο με τη σύζυγό του Ευτέρπη Κεκκάτου και τον Γεράσιμο Σιμωτά

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

Και του χρόνου με υγεία!

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer