Με 3 βραβεία επέστρεψε από τη Σερβία το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου [εικόνες]
Πολιτισμός
11/07/2024 | 13:36

Με 3 διακρίσεις στις αποσκευές τους επέστρεψε στην Ελλάδα από την πρώτη του συμμετοχή σε διαγωνισμό, το Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε διεύθυνση του Δρ Δημήτρη Κτιστάκη.

Στο διαγωνιστικό Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ “Sparkling Voices” που πραγματοποιήθηκε στο Νις της Σερβίας, το Φωνητικό Σύνολο απέσπασε τα βραβεία “Καλύτερης Απόδοσης Κοσμικής Μουσικής”, “Καλύτερη Απόδοση Μουσικής Folklore” και “Καλύτερου Σολίστα” (Ευαγγελία Λυρίτη).

Συμμετείχε επίσης στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Νις και τη Χορωδία του Τμήματος Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νις όπου ακούστηκαν γνωστά αποσπάσματα από όπερες, αλλά και στην τελετή λήξης στην οποία διηύθυναν και 2 φοιτητές της κατεύθυνσης Διεύθυνσης Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Χριστίνα Τέλι, Αλκίνοος Παπαγιανέλλης), με ελληνικό και σερβικό χορωδιακό ρεπερτόριο.

Να σημειωθεί ότι το ταξίδι εντάσσεται στο Πρόγραμμα Erasmus+ καθώς αξιοποιείται η συνεργασία μεταξύ του University of Niš και του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η διαπανεπιστημιακή αυτή συνεργασία των 2 ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων περιλαμβάνει προγράμματα όπερας, ελληνικής και σερβικής χορωδιακής μουσικής.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer