Δημήτρης Μαντζουράτος: Σοβαρές ελλείψεις στο νερό σε ολόκληρο το Ληξούρι
Αυτοδιοίκηση
21/06/2024 | 17:51

Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται πολύωρες και εκτεταμένες διακοπές νερού σε πολλές περιοχές του Δήμου μας αλλά και στην πόλη του Ληξουρίου.

Το παραπάνω γεγονός, τουλάχιστον από την παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, σας έχει τεθεί πολλές φορές και ήταν πολύ προβλέψιμο, λόγω των όλο και αυξανόμενων αναγκών και ταυτόχρονα της ανυπαρξίας έργων και υποδομών ανάκτησης του νερού (φράγματα , λιμνοδεξαμενές, δίκτυα εκμετάλλευσης φυσικών πηγών κ.α). Ωστόσο σήμερα ταλαιπωρούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας, επαγγελματίες και επισκέπτες, ενώ εκτίθενται σε κίνδυνο άλλοι ηλικιωμένοι και ανήμποροι λόγω των πολύωρων διακοπών. Επειδή είναι προφανές ότι δεν αποτελεί λύση (ούτε στοιχειωδώς), η πανάκριβη και κοστοβόρα λύση των αφαλατώσεων που προτείνετε ως Δ.Αρχή, ούτε φυσικά οι προτροπές της ΔΙΑΔΕΥΑΚ προς τους πολίτες να μην προβαίνουν σε άσκοπη χρήση νερού,

Ερωτάστε:

• Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε άμεσα να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και υγιεινή χρήση νερού σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και στην πόλη του Ληξουρίου για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού, που ιδιαίτερα αυτό το διάστημα δεν μπορούν να μείνουν ούτε μια ώρα χωρίς νερό.

• Γιατί καθυστερούν αδικαιολόγητα από την πλευρά σας οι διαδικασίες κατασκευής των απαραίτητων έργων ανάκτησης νερού (επικαιροποίηση μελετών του φράγματος Κατωγής αλλά και των άλλων λιμνοδεξαμενών (Λυχνιά-Δελλαπορτάτα ), κατασκευή δικτύων εκμετάλλευσης φυσικών πηγών κ.ά.)

Ληξούρι 21/6/2024

ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης
Μαντζουράτος Δημήτρης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer