Ισθμός: Κλείνει η Αθηνών-Κορίνθου μετά την έκρηξη στο βυτιοφόρο – Κατεδαφίζεται η γέφυρα
Κοινωνία
08/06/2024 | 10:59

Σε συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωράει η Τροχαία μετά την πυρκαγιά και την έκρηξη από το βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Σύμφωνα με την Τροχαία, αυτή την ώρα κλειστή είναι η νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από το κόμβο Λουτρακίου μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου.

Πριν από λίγο η τροχαία προχώρησε σε αντιδρόμηση στο ρεύμα προς Αθήνα πριν από το Λουτράκι έως και λίγο μετά το Λουτράκι προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί και η κυκλοφορία προς Κόρινθο γίνεται και στο ρεύμα προς Αθήνα.
Παράλληλα, η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία και στην έξοδο Λουτρακίου και μέσω της βυθιζόμενης γέφυρας οι οδηγοί κατευθύνονται προς τον Κόμβο Επιδαύρου και προς Κόρινθο.

Κλειστή είναι και η παλαιά εθνική, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Με εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι σε ισχύ από σήμερα μέχρι και αύριο Κυριακή 9 Ιουνίου 09:00 με 17:00.

Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας πάνω από την Εθνική Οδό που υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά και τις εκρήξεις που ακολούθησαν. Στο σημείο βρίσκεται και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μια εβδομάδα ενώ θα υπάρχει μόνο μια λωρίδα προς Πάτρα. Στο σημείο θα συνεχίσουν να βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και ειδικό κλιμάκιο που θα παρακολουθεί την κατεδάφιση.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας η ολοκλήρωση εργασιών στη γέφυρα

Η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer