Δημήτρης Μεσσάρης: «Η ολοκλήρωση της γέφυρας του Χειμωνικού αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός»
Αυτοδιοίκηση
01/06/2024 | 08:43

Κάτοικοι της Παλικής, ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να δεχόμαστε παθητικά την αδιαφορία και την προχειρότητα, με την οποία το κράτος και οι εκπρόσωποί του, μας αντιμετωπίζουν.

Είναι φανερό, ότι η ολοκλήρωση της γέφυρας του Χειμωνικού αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός και επειδή σε αυτόν τον τόπο τα πάντα έχουν γίνει ένα άπιαστο όνειρο, (θέατρο Ληξουρίου, παραλιακό μέτωπο, πάρκο διανόησης, Πλατιά Άμμος, μαρίνα Ληξουρίου, Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο ,ΤΕΙ, ΕΠΑΛ, Νέο Λύκειο, Τουριστική Επιτροπή), πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Πρέπει άμεσα να πάρουμε αποφάσεις και να προτείνουμε λύσεις.
Δυστυχώς, ο Δήμαρχος Ληξουρίου, όχι μόνο δεν έχει αναδείξει την σημαντικότητα του θέματος αλλά ούτε καν ενημέρωσε, ως όφειλε, την τοπική κοινωνία για το γεγονός ότι, η γέφυρα δεν θα έχει ολοκληρωθεί ούτε ως το τέλος του Σεπτέμβρη.

Σαν παράταξη λοιπόν, με συνέπεια κι ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και ιδιαίτερα σε όλους τους επαγγελματίες της περιοχής μας, που περιμένουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου σαν το Μάνα εξ Ουρανού, προτείνουμε τα παρακάτω:

1. Την εκτέλεση, άμεσα και για όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου ενός τουλάχιστον νέου δρομολογίου που θα συνδέει απευθείας την Κυλλήνη με το Ληξούρι και το Αργοστόλι.

2. Η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί να είναι ίδια με εκείνη της γραμμής Πόρου Κυλλήνης και η διαφορά που προκύπτει, λόγω της μεγαλύτερης απόστασης, να καλυφθεί από το ίδιο το κράτος, ως αντισταθμιστικό για την ζημία που υφίσταται η περιοχή μας από την μη έγκαιρη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.

Η προτεινόμενη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή όχι μόνο θα βοηθήσει την περιοχή μας , αλλά και θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό (ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής) τον οδικό άξονα Αργοστόλι Πόρου.

Ελπίζουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τα αντανακλαστικά των υπευθύνων να λειτουργήσουν.

Δημήτρης Μεσσάρης
Επικεφαλής Παράταξης Παλλης Ξεκίνημα

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer