Μίλησαν ανοιχτά για το σχολικό εκφοβισμό στο 4ο Δημοτικό σχολείο Αργοστολίου -Είδη και τρόποι αντιμετώπισης [εικόνες]
Κοινωνία
16/05/2024 | 08:47

Μια όμορφη ενημερωτική εκδήλωση συζήτηση, με θέμα το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, διοργάνωσε ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του ΓΝ Κεφαλονιάς στο χώρο του σχολείου μας, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαίου.

Ομιλητής ήταν ο επισκέπτης υγείας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σπύρος Γαβριήλ.

Μίλησε για το φαινόμενο, πώς ορίζεται, τι πρέπει να παρατηρούμε στη συμπεριφορά των παιδιών ως πιθανά σημάδια ότι δέχονται ή γίνονται μάρτυρες σχολικού εκφοβισμού, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε με το παιδί μας και να σπάσει η σιωπή.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι γονείς εξέφρασαν τις απορίες, τις απόψεις, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους.

Την άποψη του ως εκπαιδευτικός και κοινωνιολόγος κατέθεσε και ο δάσκαλος του σχολείου μας Χρήστος Δερές που ήταν παρών. Ο κ. Δερές μίλησε για την κοινωνική διάσταση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, ενώ τόνισε την σημασία των παρατηρητών, αυτών που βλέπουν το φαινόμενο και πώς στέκονται απέναντι του.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας για τη συνεργασία, τον Διευθυντή του σχολείου μας τον κ. Κοκκόση και τον Δήμο για την παραχώρηση του χώρου, τον κ. Δερέ για την παρουσία και την τοποθέτησή του και φυσικά όλους εσάς τους γονείς που δώσατε το παρών στην εκδήλωση μας.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ