Πλημμύρισαν το Σύνταγμα τα τρακτέρ – Σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών
Κοινωνία
20/02/2024 | 19:19

Σε εξέλιξη το μεγάλο συλαλλητήριο των Αγροτών στο Σύνταγμα. Μπροστά από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας είναι γεμάτη από τρακτέρ και επαγγελματικά οχήματα και ο κόσμος πολύς, αφού στους διαδηλωτές έχουν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά».

Στο Σύνταγμα κατέφτασαν το μεσημέρι της Τρίτης (20.02.24) τα πρώτα τρακτέρ με τους αγρότες, που θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 18.30 το απόγευμα, διεκδικώντας τα αιτήματά τους. Μάλιστα, λίγο πριν τις 15.30 το μεσημέρι καταγράφτηκε ένταση έξω από τη Βουλή, όπου αγρότες ήθελαν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης οι αγρότες ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας. Από τις 12 το μεσημέρι, όταν και έφτασε το πρώτο κομβόι στις Αφίδνες, συνεχώς περνούν τρακτέρ από τα διόδια. Εκεί τους περιμένει η Αστυνομία, για να τους συνοδεύσει, προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στο κέντρο της Αθήνας.

Έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο

Την ίδια ώρα, σε ισχύ είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την Αστυνομία να προτρέπει τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης. «Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», τονίζει σε δήλωσή του ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

Συγκεκριμένα, πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν στις 2 το μεσημέρι στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, ενώ μία ώρα μετά στις 3 το μεσημέρι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, από το ύψος της οδού Αθανάσιου Διάκου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα άνοιξε η λεωφόρος Αθηνών, αλλά πριν τις 16.30 διακόπηκε η κυκλοφορία σε Πανεπιστημίου και Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στην Πανεπιστημίου.

Τα τρακτέρ από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας, ενώ παράλληλα φθάνουν λεωφορεία με αγρότες από άλλες περιοχές. Επίσης, 200 περίπου αγρότες από την Κρήτη έφτασαν λίγο μετά τις 06:00 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Γεμάτα ξεκίνησαν τα πούλμαν νωρίς το πρωί, από το Δερβένι Θεσσαλονίκης, με αγρότες που έρχονται στην Αθήνα από το Δερβένι, τα Μάλγαρα και την Επανομή, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

«Η κάθοδός μας είναι ειρηνική. Ερχόμαστε να διαδηλώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Είναι πλέον θέμα βιοποριστικό, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την καλλιέργειά μας. Καλό είναι η κυβέρνηση για πολλοστή φορά την παρακαλούμε να σκύψει στα αιτήματά μας να τα δει», δήλωσε στην ΕΡΤ και στην Ελένη Μπουγά ο Κυριάκος Κυριαζής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κάστρου.

Κήδευσαν την Κτηνοτροφία στο Σύνταγμα

Φοιτητές και οδηγοί ταξί μαζί με τους αγρότες

Στο Σύνταγμα στο πλευρό των αγροτών και οι φοιτητές και οι οδηγοί ταξί, για να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο.

Στο Σύνταγμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Δίκαιος ο αγώνας των αγροτών

Δηλώσεις από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έκανε Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ο αγώνας είναι δίκαιος, τα αιτήματά τους είναι δίκαια» τόνισε, σημειώνοντας πως όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους. Κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών.

Και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στο αγροτικό συλλαλητήριο

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι παρούσα στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

 

Πηγή: newsit.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer