To σχόλιο της ημέρας: Το ΠΑΣΟΚ και οι “συμπέθεροι” της Κεφαλονιάς
Πολιτική
06/02/2024 | 15:31

Το ΠΑΣΟΚ αυξάνει, έστω και με …δύσπνοια, τα ποσοστά του και στελέχη, που αναχώρησαν τις μαύρες μέρες της κρίσης για δεξιά και αριστερά, σκέφτονται μπας και έφτασε η ώρα για επιστροφή στο …σπίτι.

Στην κοπή πίτας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στο νησί μας προ ημερών , παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μ. Κατρίνης, (τον οποίο στη διαδρομή …έκλεψε ο Σπαθής του Επιμελητήριου για να “στολίσει” τη δική του εκδήλωση), καθαρόαιμοι πασόκοι, η νέα γενιά υπό τον Λ. Κρητικό και πολλοί από τους παλιούς που τις τελευταίες εκλογές το ξεχάσαν.

Εκεί και ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, εκεί και οι πασοκογενείς αντιδήμαρχοι του, πρώην στελέχη του κόμματος, αποτυχόντες και απογοητευμένοι πασοκογενείς υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Όλοι μαζί στην πίτα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πριν επτά μήνες πολλοί απο αυτούς το καταψήφισαν, επιλέγοντας Μητσοτάκη και Καππάτο. Τι να συμβαίνει αραγε;

Τίμησαν τον …νεκρό ή ανησυχούν μήπως αναστηθεί και βρεθούν σε δύσκολη θέση;

Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε αυτομάτως ελκυστικό, ούτε απέκτησε δυναμική, απλά κάποιοι μοιάζουν να επιζητούν πιο ενεργό ρόλο, μπας και ο διάολος σπάσει το ποδάρι του στις ευρωεκλογές και το κόμμα μετατραπεί σε εν δυνάμει αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν από την παλιά γενιά εξαιρέσουμε τον Α. Καλαφάτη και ορισμένους που ακολουθούν μια συνειδητή πορεία με το κόμμα, οι άλλοι το παίζουν δίπορτο, μοιάζουν με “συμπέθερους” κι οχι μέλη του κόμματος.

Θέλουν να τα έχουν καλά με τον παλαιοπασόκο δήμαρχο που ψήφισε ΝΔ, καλά με τον βουλευτή της ΝΔ, καλά και με το ΠΑΣΟΚ. Στη Ν.Ε. όμως δεν μπορούν να χωνέψουν, πως λίγους μήνες πριν και ενώ ζητούσαν την ψήφο τους και την υπόσχονταν, τους γύρισαν τελικά την πλάτη για να ψηφίσουν τη ΝΔ πιεζόμενοι απο τον Θ. Μιχαλάτο. Κάτι βεβαίως που δεν είναι μυστικό αφού το γνωρίζουν όλοι στην Κεφαλονιά αλλά και στην Χαριλάου Τρικούπη.

Προφανώς οι “συμπέθεροι” σκέφτονται αυτό που σκέφτονται πολλοί αναλυτές, πως τα πράγματα μπορεί να διαμορφωθούν πιο θετικά για τους «πράσινους» στις ευρωεκλογές που αναμένεται να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση.

Γιατί λοιπόν να μην ελέγξουν το κόμμα που ανεβαίνει έστω και δειλά – δειλά, εξοβελίζοντας τους μη αρεστούς;

Άλλωστε όπως είπε και ο Λένιν – κάτι ήξερε αυτός- στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η σκοπιμότητα.

Και αυτή ζει και βασιλεύει στο νησί μας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer