Η Ζέττα Μάκρη για την επίσκεψη της στην Κεφαλονιά με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο [εικόνες]
Πολιτική
22/10/2023 | 19:30

«Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και Ζ. Μακρή στην Κεφαλονιά για τη γιορτή του Αγ. Γερασίμου»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μ. Μακρή παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Γεράσιμο προστάτη και πολιούχο της Κεφαλονιάς, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.
Η κα Μακρή παραβρέθηκε και τίμησε τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου μαζί με τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Καππάτος, εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του τόπου και πλήθος πιστών που επισκέφτηκαν το μοναστήρι των Ομαλών και παρακολούθησαν με κατάνυξη τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο να χοροστατεί στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία μαζί με τους Μητροπολίτες Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιο, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο, τον Επίσκοπο Ζάμπιας κ. Ιωάννη και τον οικείο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο ο οποίος τον προσκάλεσε στην Κεφαλονιά.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και της εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης Ζέττας Μ. Μακρή Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η κα Μακρή ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και την ζέστη φιλοξενία, απευθύνθηκε εγκάρδια προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τους παρευρισκόμενους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες και μίλησε από καρδιάς για την ελληνορθοδοξη πίστη και την Παιδεία, των οποίων ο άρρηκτος δεσμός δυναμώνει τη συνείδηση, την ενότητα, την ομοψυχία και τη συνέχεια του Ελληνισμού και οδηγεί τους απανταχού Έλληνες στην πρόοδο και την εξέλιξη.

Δείτε την ανάρτηση της υφυπουργού στο facebook:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer