Πως να επιλέξετε έναν οίκος ευγηρίας για τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας
Κοινωνία
01/10/2023 | 18:30

Για να επιλέξει κάποιος μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων https://www.agstylianos.gr/ για ένα ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας είναι μια βαθιά ευθύνη. Αυτή η απόφαση περιλαμβάνει περισσότερο την εξέταση των ιατρικών αναγκών και της αυτοεξυπηρέτησης. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι στο καινούριο χώρο διαβίωσης, το αγαπημένο σας πρόσωπο θα συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια, σεβασμό και καλύτερη ποιότητα ζωής. Καθώς περνάτε μέσα από αυτή την διαδικασία, καλό θα είναι να ακολουθήσετε μερικές από τις παρακάτω κατευθυντήριες γραμμές που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση:

1. Αξιολογήστε τις ανάγκες τους: Ξεκινήστε με μια ενδελεχή εξέταση κατάστασης της υγείας τους, της κινητικότητας, της γνωστικής λειτουργίας και των καθημερινών αναγκών του αγαπημένου σας προσώπου. Αυτή η αξιολόγηση συχνά διεξάγεται καλύτερα με τη βοήθεια γηριατρού ή ιατρού πρωτοβάθμιας φροντίδας. Μπορεί να παρέχει περισσότερες πληροφορίες και μια παραπάνω γνώμη σχετικά με τον τύπο της εγκατάστασης που θα πρέπει να επιλέξετε και θα είναι πιο κατάλληλος σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

2. Η τοποθεσία παίζει ρόλο: Αν ο οίκος ευγηρίας είναι κοντά στα μέλη της οικογένειας ή τους στενούς φίλους μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ευημερία ενός κατοίκου. Οι τακτικές επισκέψεις μπορούν να διατηρήσουν την επαφή, να παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη και να εξασφαλίσουν ότι τα ηλικιωμένα μέλη λαμβάνουν τη βέλτιστη φροντίδα που τους αρμόζει και δεν αισθάνονται μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια.

3. Κάντε σωστή έρευνα: Ζητήστε συστάσεις από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κοινωνικούς λειτουργούς και φίλους. Οι διαδικτυακές κριτικές, αν και είναι αρκετά χρήσιμες, δεν πρέπει να είναι η μοναδική πηγή που θα σας επηρεάσει αρνητικά ή θετικά. Αντίθετα, βασιστείτε στις εμπειρίες εκείνων που εμπιστεύεστε και προσπαθήστε να επισκεφτείτε τον χώρο πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση. Η επίσκεψη μπορεί να παρέχει πληροφορίες που δεν μπορούν να παρέχουν τα διάφορα φυλλάδια ή οι ιστότοποι. Λάβετε υπόψη την καθαριότητα, τον τρόπο με τον οποίο το προσωπικό αλληλεπιδρά με τους ηλικιωμένους και τις διαθέσιμες ανέσεις που τους παρέχουν. Είναι επίσης μια ευκαιρία να δείτε τη συνολική ατμόσφαιρα του οίκου ευγηρίας και να διαπιστώσετε κατά πόσο είναι  ζεστή και φιλόξενη για το αγαπημένο σας πρόσωπο.

4. Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες: Η ενασχόληση των ηλικιωμένων ατόμων με κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συναισθηματική ευημερία τους. Βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες του αγαπημένου σας προσώπου.

6. Αξιολόγηση του προσωπικού: Η επαρκής στελέχωση σε προσωπικό είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι λαμβάνουν την έγκαιρη και κατάλληλη φροντίδα. Ο υψηλός αριθμός προσωπικού δείχνει επαγγελματισμό και γενικά ότι οι ανάγκες των ηλικιωμένων ικανοποιούνται άμεσα και σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

7. Ελέγξτε για εξειδικευμένες υπηρεσίες: Εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει συγκεκριμένες παθήσεις όπως Αλτσχάιμερ ή  νόσο Πάρκινσον, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια εγκατάσταση με εξειδικευμένες μονάδες φροντίδας και εκπαιδευμένο προσωπικό.

8. Αποσαφήνιση κόστους: Οι οικονομικοί παράγοντες είναι ζωτικής σημασίας. Κατανοήστε όλα τα σχετικά έξοδα, τι περιλαμβάνεται στην αμοιβή και τι μπορεί να θεωρηθεί επιπλέον. Εάν προβλέπεται, διερευνήστε τυχόν προγράμματα οικονομικής βοήθειας ή κάποια ασφαλιστική κάλυψη. Αρκετές μονάδες, κυρίως κρατικές και ιδρύματα,  αρέσκονται στην καταβολή της σύνταξης του ηλικιωμένου.

9. Λάβετε υπόψη τις διατροφικές ανάγκες: Εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση μπορεί να τις καλύψει. Ορισμένοι οίκοι ευγηρίας λαμβάνουν υπόψη όλες τις πολιτιστικές και θρησκευτικές προτιμήσεις των ηλικιωμένων, οι οποίες μπορούν να τους κάνουν να αισθάνονται περισσότερη οικειότητα με το περιβάλλον.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer