Ο επιχειρηματίας Διονύσης Λυμπεράτος υποψήφιος με τον Δρακουλόγκωνα στη Σάμη [εικόνες]
Αυτοδιοίκηση
30/09/2023 | 13:04

Διονύσης Λυμπεράτος. Τον γνωρίζετε οι περισσότεροι και όσοι όχι, καιρός να τον μάθετε.

Έκανε πολύ νωρίς, στα 16 χρόνια του, το ταξίδι της ζωής του.

Κεφαλονιά – Νέα Υόρκη, με το πλοίο τότε.

 

 

Και έφηβος από τη φτωχή Κεφαλονιά και το Πυργί που γεννήθηκε, βρέθηκε ξαφνικά στα φώτα της πιο ξακουστής πόλης, όνειρο για πολλούς μετανάστες, τη Νέα Υόρκη.

Μια πόλη που φιλοξένησε και φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες κεφαλλονίτες κάθε γενιάς.

Εκεί ο Διονύσης, μέσα σε λίγα χρόνια έδειξε τι αξίζει. Ξεκίνησε εργαζόμενος σε συνεργείο αυτοκίνητων την ημέρα και το βράδυ δούλευε σε πιτσαρία. Σκληρές εποχές.

Τότε ήταν που παντρεύτηκε τη γυναίκα της ζωής του, την Μαρία Μπότσαρη με την οποία έκαναν τέσσερα παιδιά.

Η Μαρία ήταν και είναι, λέει, το στήριγμα του σε όλη την μετέπειτα ανοδική του πορεία.

Με επιχειρηματικό μυαλό ο Διονύσης Λυμπεράτος πέρασε στο χώρο της εστίασης όπως πολλοί συμπατριώτες μας. Και γρήγορα έφτασε να κατέχει ένα “θησαυρό”, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν. Είχε στην ιδιοκτησία του και διεύθυνε ταυτόχρονα επτά εστιατόρια στην περιοχή Down Town της Νέα Υόρκης, γύρω από τους, πάλαι ποτέ, Δίδυμους Πύργους.

Η Κεφαλονιά ήταν κι είναι η μεγάλη αγάπη του.

Ο Διονύσης Λυμπεράτος για όσους τον γνωρίζουν, είναι ένας ευφυής επιχειρηματίας, ένας άνθρωπος που αγαπάει τον τόπο του, θάλεγα πως τον λατρεύει, γι αυτό το 2010 επένδυσε στη Λάση, όπου δημιούργησε, σε μια πανέμορφη τοποθεσία ένα σύγχρονο, ξενοδοχειακό συγκρότημα και τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στο νησί.

Ήρθε η ώρα όμως να κάνει και το επόμενο βήμα.

Να προσφέρει στον τόπο του, να προσφέρει στο Δήμο Σάμης και στο Πυργί το χωριό του,, την εμπειρία του, το όραμα του για ένα δήμο πιο δημιουργικό, πιο αποτελεσματικό που να σέβεται και να υπηρετεί τους πολίτες του.

Γι αυτό κατεβαίνει σ αυτές τις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό “Αυτοδιοικητική Ενότητα” με τον Παναγιώτη Δρακουλόγκωνα διεκδικώντας μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμης.

 

Εκείνο που με ενδιαφέρει τώρα είναι να μπορέσω από τη θέση του δημοτικού συμβούλου να προσφέρω στους πολίτες του Δήμου μου, στην ανάπτυξη του, στον εκσυγχρονισμό του, να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα μοναδικής ομορφιάς και τουριστικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα που διαθέτει , προς όφελος των δημοτών με νέα έργα και παροχή κοινωνικών υπηρεσίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λυμπεράτος ασχολείται με τα κοινά.

Ο Διονύσης Λυμπεράτος στο αγαπημένο του Πυργί

Υπήρξε επιφανές μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, πρόεδρος του συλλόγου “Κέφαλος» και πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νέας Υόρκης.
Είχε την τύχη να γνωρίσει πολλές προσωπικότητες από την Ελλάδα και απο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απο τον Εντουάρντ Κέννεντυ και δημάρχους της Νέας Υόρκης, κυβερνήτες και γερουσιαστές, μεχρι ηθοποιούς του Χόλυγουντ που γευμάτιζαν στα εστιατόρια του. Συναντήθηκε σχεδόν με όλους τους Έλληνες πολιτικούς , το Κωστή Στεφανόπουλο ως πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κώστα. Καραμανλή ως πρωθυπουργό, τον πατέρα Μητσοτάκη και τον σημερινό πρωθυπουργό.

Οι εμπειρίες, λέει ο Διονύσης Λυμπεράτος, είναι σημαντικές για έναν άνθρωπο. Τον κάνουν, να σκέπτεται πιο ορθολογικά, πιο σωστά και προς το κοινό συμφέρον. Και αυτός είναι ο στόχος μου στο Δήμο Σάμης αν εκλεγώ, Να αγωνιστώ και εγώ μαζί με τους άλλους, για το συμφέρον της Σάμης και των κατοίκων του Δήμου μας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer