Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υποστηρίζει και αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο -Ξεκινάει ο δρόμος «Φαραώ -Μέτελας» [εικόνες +βίντεο]
Αυτοδιοίκηση
17/09/2023 | 07:40

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Προγραμματική σύμβαση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Αργοστολίου το πρωί του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου στο κτίριο της περιφέρειας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης στο Αργοστόλι.

Η σύμβαση αφορά έργα κυρίως οδοποιίας για την αποκατάσταση και τη βελτίωση υποδομών που επλήγησαν από το μεσογειακό κυκλώνα Ιανό το Σεπτέμβριο του 2020.
Τα έργα αφορούν όλες σχεδόν τις δημοτικές κοινότητες από το Αργοστόλι μέχρι τη Σκάλα και αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά το προβληματικό, μέχρι τώρα, σε πολλά σημεία οδικό δίκτυο του δήμου.

 

Για τη σημασία της προγραμματικής σύμβασης μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός και ο βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγής Καππάτος επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του έργου αυτού, ενώ αναφέρθηκαν και στις προγραμματικές συμβάσεις που προχωρούν στους άλλους δύο δήμους Ληξουρίου και Σάμης ύψους 3 και 6 εκατομμυρίων αντίστοιχα, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αποκατάσταση και την ανακατασκευή του δρόμου που ενώνει τα Διβαράτα με την παγκοσμίου φήμης παραλία του Μύρτου.

Ανάμεσα στα έργα που προβλέπει η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΠΙΝ και δήμαρχος σχολείου ο κύριος τραυλός εξήρε τη διάνοιξη του δρόμου από το Φαραώ μέχρι το “Μέτελα” ο οποίος θα συμβάλει τα μέγιστα στην πυροπροστασία της πρωτεύουσας του νησιού, καθώς θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο άλσος πάνω από την πόλη. Πρόκειται για ένα δρόμο που ενώ προβλέπεται στο ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης εν τούτοις δεν είχε μέχρι τώρα διανοιχτεί.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer