Ισχυρή Κεφαλονιά: “Δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί για το ξεχαρβάλωμα της διαδημοτικής επιχείρησης νερού -Μιλάμε για χρεοκοπία” [έγγραφο ντοκουμέντο]
Αυτοδιοίκηση
15/09/2023 | 15:49

Δυστυχώς, η κριτική που η «Ισχυρή Κεφαλονιά» ασκούσε στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για το ξεχαρβάλωμα της διαδημοτικής επιχείρησης, επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, από το εξώδικο που έστειλε η ΔΕΗ κατά της επιχείρησης

Με το εξώδικο αποκαλύπτεται πως η ΔΕΥΑΚ χρωστάει στη ΔΕΗ 11 εκατομμύρια ευρώ.

Αν δεν εξοφληθεί η οφειλή μέχρι 27 Σεπτεμβρίου η ΔΕΗ απειλεί πως θα κόψει το ρεύμα σε όλη την Κεφαλονιά για τις υπηρεσίες που προσφέρει η ΔΕΥΑΚ, (ύδρευση, βιολογικό καθαρισμό).

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση σήμερα στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, όχι πρώτο αλλά 33ο !!!

Είναι απορίας άξιο πως ο κ.Μιχάλατος και ο κ.Σπαθής δεν έφεραν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά το κρατούσαν μυστικό και πως δεν ζήτησαν ρύθμιση των οφειλών.

Πως έφτασε η ΔΕΥΑΚ να χρωστά 11 εκατομμύρια; Που πάνε τα έσοδα; Εισπράττονται ή χαρίζονται έναντι ψήφων;

Τα πρώτα χρέη της ΔΕΥΑΚ, καταγράφηκαν τη διετία 2011-2012 όταν πρόεδρος ήταν ο κ. Μιχαλάτος Αντιλαμβάνεται κανείς τη “μαύρη τρύπα” που θα βρεθεί στο Δήμο όταν φύγει από τη δημαρχία.

Η χρεοκοπία της ΔΕΥΑΚ, είναι χρεοκοπία και του κ. Μιχαλάτου και του τρόπου που διαχειρίζεται τα οικονομικά του Δήμου ως πρόεδρος και της Οικονομικής Επιτροπής.

Αποτελεί μείζον σκάνδαλο για την Κεφαλονιά και απαιτείται εισαγγελική παρέμβαση καθότι απειλούνται με τη διακοπή του ρεύματος, αναγκαίες υπηρεσίες για την διαβίωση των πολιτών.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

ΥΓ. Θα βρείτε την εξώδικη καταγγελία τη ΔΕΗ κάνοντας κλικ εδώ.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer