Πως βγήκε η κρέπα “Λεωνίδας” :
– Η παρακάτω ιστορία της συγκεκριμένης κρέπας μάς έρχεται από το 1998 η 1999 αν θυμάμαι καλά .
Τότε λοιπόν, όντας η πρώτη κρεπερί στο Αργοστόλι (Fagoto creperie), υπήρχε μια δυσκολία στην κατανόηση του προϊόντος όχι μόνο από τους πελάτες αλλά ακόμη και από εμένα τον ίδιο.
Σχεδόν ένας στους δυο πελάτες μου έλεγε την μια και μοναδική ατάκα: «Φτιάξε εσύ μια δίκη σου». Μία, δύο, τρεις σκέφτηκα κι εγώ ότι πρέπει να βγάλω μια κρέπα με αλμυρά υλικά τα οποία να είναι προσιτά στους περισσότερους: «Τυρί, μπέικον, τομάτα, μανιτάρια και σως» και κάπως έτσι η κρέπα «Λεωνίδας» έγινε πραγματικότητα .
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
– Ανακατεύουμε το μείγμα της κρέπας με ένα οικιακό μίξερ ή με ένα αναδευτήρα τροφίμων χειρός (αυγοδάρτης – φουέ) . Το αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και στην συνέχεια ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
– Αλείφουμε ελαφρώς το καυτό σκεύος με ηλιέλαιο η βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
– Τοποθετούμε στο τηγάνι τα εξής υλικά : μπέικον (1,5 φέτα), μανιτάρια (20 γρ.) τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και αφού ψηθούν τα τοποθετούμε σε ένα μπολάκι
– Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι, αφού το καθαρίσουμε από τα υπολείμματα των τσιγαρισμένων υλικών, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ( Προτεινόμενη ποσότητα μείγματος : σε τηγάνι 18 εκατοστών περίπου 70 γραμ.). και όταν το φύλλο ψηθεί το γυρίζουμε από την ψημένη του πλευρά.
– Όταν είναι έτοιμο απλώνουμε 60 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα) στο πάνω ημικύκλιο της κρέπας μας , τοποθετούμε απλώνοντας όλα τα υλικά που έχουμε στο μπολάκι πάνω στο τυρί, προσθέτουμε την τομάτα (2 μεσαίες φέτες) και τέλος τη ροζ σως πάνω στα υλικά και κλείνουμε την κρέπα.
Κατόπιν την μεταφέρουμε στο πιάτο και η κρέπα “Λεωνίδας” είναι έτοιμη .
Καλή απόλαυση.
Λεωνίδας Βανδώρος