Χρήστος Κονταρίνης: Ελληνική Κουζίνα χωρίς φόβο και πάθος! [εικόνες]
e Gastronomie
21/04/2023 | 18:23

Δεν έχει μαγειρικά́ κόμπλεξ ο Κονταρίνης χρηστός. Όταν άλλοι κάνουν ζυμώσεις και τουρσιά και ό,τι άλλο είναι στη μόδα κάθε εποχή́, εκείνος κάνει τα δικά του, που είναι…τα δικά μας. Ελληνική́ κουζίνα χωρίς φόβο και πάθος.
Ξεκίνησε από το service σε ένα μικρό Bistro στην Οξφόρδη της Αγγλίας, όπου και γεννήθηκε, με αφεντικό έναν Κύπριο που εκείνη την εποχή το 2000 τα fingerfood και τα plater ήταν ακόμα άγνωστα.

Δούλεψε για χρόνια στα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας και στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπου έμαθε όλη την λειτουργία του κάθε πόστου ξεκινώντας από καθαρισμό καμπινών, περνώντας στο αλά καρτ εστιατόριο και συνεχίζοντας στα καφέ μπαρ των πλοίων. Όμως αυτό δεν αρκούσε και “ανέβηκε” στο κατάστρωμα, στην τσιμινιέρα, με τον γνωστό chef Άρη Tσανακλίδη σε ένα μεγάλο event της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferries όπου μαγείρεψαν παρέα το παραδοσιακό πιάτο χταπόδι με καραμελωμένα κρεμμύδια και φάβα Σαντορίνης. Τεράστια αγάπη για το φαγητό από τότε…

 

Η επαγγελματική του πορεία συνεχίστηκε στην στεριά σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων το Apollonion Asterias Resort and Spa όπου ασχολήθηκε με το Operation (γενική λειτουργία) και συνεργάστηκε με την ομάδα της κατασκευαστικής. Τότε μάλιστα το ξενοδοχείο διπλασιάστηκε σε μέγεθος.

Με ανοδική πορεία, με μεγάλη πίστη και πραγματική αγάπη στο φαγητό, αλλά και επικοινωνία με όλους τους γνωστούς ιδιοκτήτες εστιατορίων της τοπικής κοινωνίας και όλου του νησιού και παράλληλα μέσα στα καλύτερα κρεατοφαγεία της Αττικής, χωρίς να είναι Chef, απλώς γευσιγνώστης, με μαγειρική αντίληψη ειδικά για το μοσχαρίσιο κρέας και όλες τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και μη, θα τον βρείτε πλέον κοντά σε μια πολλά υποσχόμενη ομάδα νέων ανθρώπων, στο ξενοδοχείο Argile Resort and Spa με δικό του Beach bar στην παραλία του Ξι και την πλήρη ανακαίνιση των 200 κλινών του και στην πορεία όλου του συγκροτήματος.

Ο ίδιος έχει αναλάβει το Food and Beverage managment σε ένα εξαιρετικά δημιουργικό project. Μην ξεχνάμε άλώστε πως ο Χρήστος Κονταρίνης φιλοξένησε και καλωσόρισε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο γνωστά ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών που επισκέφθηκαν το νησί μας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναδείξει τις ιδιαίτερες τουριστικές προδιαγραφές της Κεφαλονιάς.

Ένας άνθρωπος με τουριστικό και μαγειρικό μεράκι, ακολουθώντας πάντα επαγγελματικά τους δασκάλους και τους Guru του Τουρισμού προσπαθεί να φέρνει τις πρωτότυπες ιδέες του και τις σύγχρονες γεύσεις στο τραπέζι και να απογειώνει πάντα τους πελάτες.

Καλή Επιτυχία στη νέα σου προσπάθεια Χρήστο!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer