Με χαμόγελα και ευχές η πρώτη επίσημη του ψηφοδελτίου της ΝΔ -Τι είπαν Καππάτος, Σμαράγδα και Μαραβέγιας [εικόνες +βίντεο]
Πολιτική
11/04/2023 | 10:06

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου με το οποίο η ΝΔ θα επιχειρήσει να κερδίσει εκ νέου την μονοεδρική της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης το βράδυ της Δευτέρας 10 Απριλίου στα γραφεία της ΔΕΕΠ επί της οδού Ριζοσπαστών στο Αργοστόλι.

Οι τρεις υποψήφιοι Σμαράγδα Σαρδελή, Παναγής Καππάτος και Ναπολέων Μαραβέγιας θα στελεχώσουν το εν λόγω ψηφοδέλτιο.

Σημαντικό ρόλο στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ θα παίξουν δύο έμπειρα στελέχη της τοπικής ΝΔ. Ο Σωτ. Κουρής και ο Γιάννης Λυκούδης

Την παρουσίαση πραγματοποίησε η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Γιάννα Κουλουμπή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό το ψηφοδέλτιο θα οδηγήσει την παράταξη της ΝΔ στο νίκη στις 21 Μαϊου.

Σμαράγδα Σαρδελή

Πρώτη εκ των υποψηφίων μίλησε η Σμαράγδα Σαρδελή, η οποία μίλησε για το θετικό έργο που έχει παραχθεί τα 4 στα χρόνια για τη χώρα και τα νησιά μας τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Όσον αφορά την ίδια τόνισε ότι οι άμεσες προτεραιότητές της είναι το τρίπτυχο υγεία – πολιτική προστασία – συγκοινωνίες. Τέλος, τόνισε πως θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για να παραμείνει σε γαλάζια χέρια η έδρα των νησιών μας και εφόσον οι πολίτες την εμπιστευθούν και την επιλέξουν θα φροντίσει για την ανάπτυξη και την ευημερία τους, όπως έκανε πάντα.

Παναγής Καππάτος

Ακολούθησε ο εν ενεργεία βουλευτής Παναγής Καππάτος, ο οποίος τόνισε πως αυτό που προέχει στην πολιτική μάχη που έπεται είναι η έδρα να παραμείνει στη ΝΔ και αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουν μαζί οι 3 υποψήφιοι.
Αιτιολογώντας την άποψή του ο κ. Καππάτος είπε πως τόσο η χώρα, όσο και τα νησιά μας έχουν μπει στο δρόμο της ανάπτυξης χάρη στην κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της και για να μείνουν σε αυτόν τον δρόμο είναι ανάγκη η ΝΔ να είναι εκ νέου κυβέρνηση την επομένη των εκλογών και η μονοεδρική της Κεφαλονιάς και Ιθάκης να είναι επίσης γαλάζια.
Επισήμανε το γεγονός ότι είχε ευθύς εξαρχής αγαστή συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που ήταν και εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους βουλευτές.
Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι τα έργα που πρέπει να γίνουν σε τοπικό επίπεδο το αποφασίζουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήτοι οι Δήμοι και η Περιφέρεια. Στη συνέχεια ο βουλευτής οφείλει να φροντίσει ώστε τα έργα αυτά, να λάβουν την απαραίτητη χρηματοδότηση και να υλοποιηθούν.

Ναπολέων Μαραβέγιας

Ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του, που μετά από πολλά χρόνια πορείας ως καθηγητής, συγγραφέας και αρθρογράφος θα χρησιμοποιήσει τη γνώση και τις ικανότητές του για να προσφέρει ό,τι μπορεί προς όφελος της χώρας και των νησιών μας.
Αναφέρθηκε στη στενή σχέση και συνεργασία που έχει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο έχει συναντηθεί επανειλημμένως για να συζητήσει την κατάσταση και τα προβλήματα της οικονομίας.
Μιλώντας για την 4ετια που πέρασε τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πέτυχε, με τρόπο θαυμαστό, κάτι που πιστοποιούν και τα σχετικά στοιχεία σε τρία βασικά επίπεδα, την εξωτερική πολιτική, την οικονομία και την ψηφιοποίηση του κράτους.
Για τα νησιά μας τόνισε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επικεντρωθούμε στο τρίπτυχο τουρισμός – αγροτική παραγωγή -πολιτισμός αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τις ομορφιές του νησιού μας, ενισχύοντας παράλληλα την αγροτική παραγωγή και προβάλλοντας τον πλούσιο πολιτισμό μας. Με τον τρόπο αυτό τα νησιά μας και οι κάτοικοί τους μπορούν να προχωρήσουν μπροστά και να ευημερήσουν.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους αναφορικά με το κατά πόσο υπάρχει πραγματική σύμπνοια στους κόλπους της τοπικής ΝΔ. Η απάντηση και των τριών υποψηφίων βουλευτών ήταν πως ο αγώνας για την επικράτηση της ΝΔ είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Γιάννα Κουλουμπή, η οποία τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η μάχη για την εκ νέου κατάκτηση της βουλευτικής έδρας από τη ΝΔ. Η μάχη αυτή θα δοθεί με τους υποψηφίους και το κόμμα ενωμένους, με την ίδια να εγγυάται αυτή την ενότητα στην πορεία προς τις κάλπες της 21ης Μαϊου.


eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer