Το Σωματείο Υπαλλήλων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Κοινωνία
15/03/2023 | 10:13

Το Σωματείο Υπαλλήλων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16-3-2023.

Το δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν μια «κακιά στιγμή», ένα ανθρώπινο λάθος, αλλά το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που συστηματικά υποβαθμίζει και μετατρέπει σε εμπόρευμα τα δημόσια αγαθά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων. Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες υποβαθμίστηκαν και απαξιώθηκαν συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια. Το προσωπικό τους μειώθηκε και οι υποδομές τους συρρικνώθηκαν με στόχο να πουληθούν φθηνά σε ιδιώτες.

Όμως αυτό που συνέβη στους σιδηρόδρομους δεν είναι «μεμονωμένο» περιστατικό. Είτε πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, είτε για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, οι επιχειρήσεις είναι αυτές που θα αποκομίσουν τα κέρδη, ενώ η κοινωνία αυτή που θα φορτωθεί και θα πληρώσει τις ζημιές.

Ο απέραντος πόνος από τον άδικο χαμό δεκάδων, νέων κυρίως, ανθρώπων έγινε οργή. Η οργή βγαίνει στους δρόμους και γίνεται ποτάμι ανατροπής. Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Οι πολιτικοί ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Η πολιτική που δολοφονεί θα ανατραπεί! Αυτό είναι το μήνυμα από τις συγκλονιστικές, επίμονες κινητοποιήσεις, με τις απεργίες των σωματείων, των υγειονομικών, τον ξεσηκωμό των φοιτητών και των μαθητών και των νέων σε όλη την Ελλάδα.

Tο έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε τη γύμνια των βασικών αφηγήσεων των τελευταίων σαράντα χρόνων κι ιδιαίτερα των μνημονιακών. Μας είπαν ότι κάθε τι δημόσιο είναι στραβό κι ανάποδο, κι ότι κάθε αγαθό έχει αξία μόνο αν γίνει εμπόρευμα, οφείλει να φέρνει κέρδος, να λειτουργεί ανταγωνιστικά, γι’ αυτό να αξιολογείται και να κατηγοριοποιείται για να καταργείται και να ιδιωτικοποιείται, να μεταλλάσσεται η λειτουργία του προς όφελος της αγοράς και των κριτηρίων του κέρδους, αν δεν ικανοποιεί αυτούς τους στόχους. Μας είπαν ότι δεν υπάρχουν «κοινωνικά αγαθά» και δικαιώματα, δεν υπάρχουν σύγχρονες εργατικές ανάγκες παρά μόνο «ατομική ευθύνη» για να αποκτήσεις ότι έχεις ανάγκη, στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την ασφάλιση… Και μας «τάισαν» φτώχεια, ανεργία, ζωή αβίωτη.

Tο έγκλημα στα Τέμπη ήρθε να μας υπογραμμίσει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι μας παραπλάνησαν, μας ενοχοποίησαν, μας εκμεταλλεύτηκαν.

Ήρθε με φόρο το αίμα νέων να μας αποκαλύψει πως δεν είναι η μοίρα μας η κακιά. Είναι η πολιτική τους!

Η μόνη απάντηση είναι να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους. Το οφείλουμε στα νεκρά παιδιά και στους γονείς τους. Το οφείλουμε στις ίδιες τις ζωές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμες/οι στο βωμό των κερδών τους. Το πολιτικό σύστημα, το κατεστημένο των ΜΜΕ και του πλούτου πρέπει να πληρώσουν ακριβά για τα εγκλήματά τους και ο μοναδικός τρόπος να πληρώσουν μπορεί να επιβληθεί από τον λαό και τη νεολαία ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και όχι εάν και όταν ανοίξουν οι κάλπες.

Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, στην παιδεία την υγεία, τον πολιτισμό, τις μεταφορές, την ασφάλιση, το ρεύμα , το νερό, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο που θα καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες για ασφαλείς και υψηλής ποιότητας παροχές, με μαζικές προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού με σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, και με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer