Επιμορφωτική ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό από την Δ/ση Αβαθμιας εκπαίδευσης, το ΠΕΚΕΣ και το ΚΕΔΑΣΥ στο Αργοστόλι [εικόνες]
Κοινωνία
09/03/2023 | 13:05

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Στο πλαίσιο της ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, που ήταν η 6η Μαρτίου, η Διεύθυνση Αβαθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε συνεργασία με το 2ο ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων και το ΚΕΔΑΣΥ Κεφαλονιάς διοργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς με θέμα “Προβληματικές συμπεριφορές στο σχολικό περιβάλλον: η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης” το πρωί της Πέμπτης 9 Μαρτίου.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού θεάτρου “Κέφαλος”στο Αργοστόλι γέμισε ασφυκτικά από δασκάλους και νηπιαγωγούς από κάθε γωνιά του νησιού μας, ενώ οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής Αβαθμιας εκπαίδευσης Γεώργιος Αλεξανδράτος ο οποίος μίλησε για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, καλώντας τους παριστάμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των αδικοχαμένων συμπολιτών μας.
Στη συνέχεια ο κ. Αλεξανδράτος μεταξύ άλλων εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών μας, η σημασία του οποίου είναι ανεκτίμητη καθότι πραγματοποιείται στην πλέον ευαίσθητη παιδική ηλικία, κατά την οποία διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των παιδιών. Το θετικό αποτύπωμα καθίσταται σαφές μεταξύ άλλων, από τα αποτελέσματα των πανελληνίων των μαθητών των νησιών μας, καθότι οι εκπαιδευτικές βάσεις τίθενται στο δημοτικό, καθώς και από τις επιδόσεις των μαθητών μας σε μαθητικούς διαγωνισμούς.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο οποίος τόνισε την εξαιρετική σημασία του έργου των εκπαιδευτικών στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των παιδιών μας και την καθοδήγησή τους. Κάλεσε τα στελέχη της εκπαίδευσης να διαμορφώσουν από κοινού ένα πρόγραμμα με θέμα της οδική ασφάλεια, ένα θέμα εξαιρετικής σημασίας για την σωματική ασφάλεια και ακεραιότητα όλων.

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Αργοστολίου έχει ενσκήψει πάνω από το πρόβλημα του εκφοβισμού και της παραβατικότητας όχι μόνο στο σχολείο αλλά συνολικά στην κοινωνία. Σε επίπεδο υποδομών είπε ότι ο Δήμος κάνει το καλύτερο δυνατό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των πόρων που διαθέτει.

Ακολούθησαν διαλέξεις αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού και όχι μόνο, καθώς και για τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Επρόκειτο για μία εξαιρετική πρωτοβουλία, καθώς μόνο με διαρκή επιμόρφωση η εκπαιδευτική κοινότητα θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών και τις ταχύτατες εξελίξεις.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer