Παναγής Καππάτος: Μια πρωτοποριακή ρύθμιση για το κρασί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης!
e Gastronomie
11/02/2023 | 10:26

Μια πρωτοποριακή ρύθμιση για το κρασί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης!

🍷 Η μέθοδος παλαίωσης κρασιού στο βυθό της θάλασσας σε αναερόβιες συνθήκες, δημιουργεί ένα ξεχωριστό προϊόν για την οινοπαραγωγή μας.
📌 Μια προσπάθεια που έγινε πρόσφατα στο #Ληξούρι αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω του κενού στη νομοθεσία.
👉 Αυτό επιλύεται με το Νομοσχέδιο του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
✅ Η «Υποθαλάσσια Πόντιση Οίνου» αποκτά ρυθμιστικό πλαίσιο και μπορεί να γίνεται οργανωμένα!
🌊 Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία θαλασσίων πάρκων παλαίωσης οίνου.
⚓️ Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την #Κεφαλονιά και την #Ιθάκη να συνδυάσουν Αγροτική Παραγωγή, Θάλασσα, Ναυτική Παράδοση, Φύση και Τουρισμό για μια νέα παραγωγική δραστηριότητα.

🇬🇷 Το νομοσχέδιο προσφέρει νέες δυνατότητες για την εξωστρεφή οινοπαραγωγή μας, που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα προϊόντα του τόπου μας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ