Η Κεφαλονιά δείχνει τον δρόμο; Τα κρίσιμα συμπεράσματα μετά τη συνάντηση στον «Κέφαλο»
Πολιτική
12/01/2023 | 13:39

Δύο κεφαλονίτες με πολλά κοινά βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ με αφορμή βιβλιοπαρουσίαση που έλαβε χώρα στο Αργοστόλι.

Αυτό από μόνο του δεν θα αποτελούσε είδηση εάν τα συμπαρομαρτούντα δεν οδηγούσαν σε κάποια κρίσιμα συμπεράσματα.

Αρχικά τα πρόσωπα: Ο Νικόλας Φαραντούρης, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Σύμβουλος του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ο Παύλος Γερουλάνος, τομεάρχης του Τουρισμού και τ. Υπουργός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Μαζί τους στο πάνελ και μια μισο-κεφαλονίτισσα, η Λούκα Κατσέλη, ο κεφαλονίτης Ακαδημαϊκός Αναστάσιος Γερμενής και ο κεφαλονίτης δημοσιογράφος Ανδρεάς Κωνσταντάτος.

Δεύτερο, η αφορμή: Η εκλεκτή κεφαλονίτικη ομήγυρη συγκεντρώθηκε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του καθηγητή Φαραντούρη για την «Ενεργειακή Κρίση στην Ελλάδα» απ’ τις εκδόσεις Παπαζήση, το οποίο προλογίζει ο Αλέξης Τσίπρα, ο οποίος το παρουσίασε και στην πολυπληθή εκδήλωση του Οκτώβρη μαζί με τον τομεάρχη ενέργειας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ καθηγητή Χάρη Δούκα.

Τρίτο, οι συνθήκες: Ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης θα είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πατρίδα του Κεφαλονιά & Ιθάκη, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος, θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών.

Τέταρτο, το περιεχόμενο: Τόσο ο στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Νικόλας Φαραντούρης, όσο και το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος (όπως άλλωστε και ο τομεάρχης ενέργειας Χάρης Δούκας) συγκλίνουν σε ζητήματα ενεργειακής δημοκρατίας, ενεργειακής μετάβασης, ενεργειακών κοινοτήτων, ιδιοπαραγωγής και ιδιοκατανάλωσης κλπ.

Πέμπτο, οι αντιδράσεις: Η συνύπαρξη Φαραντούρη, Γερουλάνου, Κατσέλη όπως μαθαίνουμε αιφνιδίασε και προκάλεσε τα αντανακλαστικά κάποιων «εκσυγχρονιστών» που φέρουν βαρέως συγκλίσεις τέτοιου τύπου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού παρά τις προσπάθειες για ματαίωση της εκδήλωσης με αυτή τη σύνθεση, το πάνελ παρέμεινε αναλλοίωτο.

Έκτο, το αποτέλεσμα: το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση γέμισε ασφυκτικά από πρωτοφανές πλήθος κόσμου ενώ πολλοί έμειναν εκτός, γεγονός που δημιούργησε ισχυρούς μετασεισμούς στο πολιτικό γίγνεσθαι τόσο της μονοεδρικής (και … σεισμογενούς) Κεφαλονιάς & Ιθάκης, όσο και της Αθήνας.

Συμπέρασμα πρώτο: οι συζητήσεις για συγκλίσεις σε ευαίσθητα πεδία αιχμής όπως ο τομέας της ενέργειας προχωρούν σταθερά.

Συμπέρασμα δεύτερο: τα πρόσωπα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Συμπέρασμα τρίτο: η Κεφαλονιά δείχνει το δρόμο.

 

 

Πηγή: ieidiseis.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer