Παρέμβαση Καππάτου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2023- «Ό,τι είπαμε προεκλογικά το κάνουμε πράξη!»
Πολιτική
19/12/2022 | 13:44

Ψηφίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 17.12.2022 ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το Οικονομικό Έτος 2023.
Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, κατέστη εμφανής η διαφορά ανάμεσα στο 2019 και το σήμερα.
Αποδείξαμε πως η σημερινή Κυβέρνηση ό,τι είπε προεκλογικά, το έκανε, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που για 4,5 χρόνια, εφάρμοζε ως Κυβέρνηση τα αντίθετα εκείνων που είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Μάλιστα, η αύξηση του προϋπολογισμού για υγεία, παιδεία και κοινωνικές δαπάνες, έρχεται σε συνέχεια της ανάπτυξης της οικονομίας και της αύξησης του ΑΕΠ κατά 25% σε σχέση με το 2019.
Κατά τη παρέμβασή μου, επεσήμανα σημεία του Κρατικού Προϋπολογισμού ιδιαίτερα σημαντικά για τον τόπο μας.
Ενδεικτικά ανέφερα πως για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι πιστώσεις αφορούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της ναυτιλίας και τη χορήγηση του επαυξημένου στεγαστικού επιδόματος σε σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.
Την ίδια στιγμή, για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο προϋπολογισμός επιτρέπει την υλοποίηση έργων υψηλής ποιότητας όπως η κατασκευή των εθνικών οδικών αξόνων και η χρηματοδότηση έργων κτιριακών υποδομών.
Η αναφορά, τέλος, του Πρωθυπουργού για τη κάλυψη, από τη Πολιτεία, του 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων από τον προσεχή Φεβρουάριο, είναι ενδεικτική της πρόθεσή μας να στηρίξουμε -έμπρακτα- τους συμπολίτες μας.

Συνολικά, η παρέμβασή μου, βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3WaM6Ml

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer