Συγκινητική εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου από το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου [εικόνες]
Κοινωνία
17/11/2022 | 13:06

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

 

Μια συγκινητική εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποίησε το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου το πρωί της 17ης Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου κα Γαρμπή, η οποία εξέφρασε την χαρά της για την φιλοξενία της εκδήλωσης και της συνεργασίας με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους στο απογευματινό συλλαλητήριο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο που παρουσίασε πλάνα από τις συνταρακτικές εκείνες ημέρες. Το ηχητικό με τον φοιτητή να τραγουδάει τον Εθνικό μας Ύμνο καθώς το τανκ έριχνε την πύλη του Πολυτεχνείου γεμίζει ακόμα και σήμερα συγκίνηση όποιον το ακούει.

Μαθητές του σχολείου ανέφεραν το ιστορικό που οδήγησε στην Εξέγερση, την σημασία της ως κορύφωση του λαϊκού αγώνα κατά της Χούντας, ενώ τόνισαν ότι το σύνθημα της εποχής Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία ακόμα εμπνέει τον λαό μας.
Παράλληλα, μαθητές του σχολείου απήγγειλαν ποιήματα ενώ η χορωδία του σχολείου τραγούδησε λαϊκά άσματα που ενέπνευσαν και εμπνεύστηκαν από τους αγώνες εκείνης της εποχής.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer