Αργοστόλι: “Χορός, ο ερατεινός” -Μία εξαιρετική χορευτική παράσταση από τον Μπάλλο [εικόνες]
Πολιτισμός
24/07/2022 | 14:16

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Μία μαγευτική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στον αύλειο χώρο του Ξενία στο Αργοστόλι το Σάββατο 23 Ιουλίου, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς “Ο Μπάλλος” πραγματοποίησε την καθιερωμένη χορευτική του εκδήλωση.


Χορευτές του Συλλόγου, όλων των ηλικιών παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, από όλο τον Ελλαδικό χώρο, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές τιμώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η παράσταση, η οποία είχε τίτλο “Χορός, ο ερατεινός”, ήταν αφιερωμένη στη διαχρονικότητα και την αξία του ελληνικού παραδοσιακού χορού. Η παράσταση πλαισιώθηκε με λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία, μουσική, τραγούδια και φορεσιές από όλον τον Ελλαδικό χώρο. Γιατί ο παραδοσιακός χορός δεν είναι μόνο γλέντι!!! Είναι μια φιλοσοφία που περνάει και ριζώνει σε κάθε Έλληνα μηχανικά και αβίαστα δίνοντάς του την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του!

Ο χώρος του Ξενία είχε γεμίσει από συμπολίτες μας όλων των ηλικιών αλλά και αρκετούς τουρίστες που είχαν σπεύσει να παρακολουθήσουν την εξαιρετική παράσταση. Ανάμεσά του διακρίναμε τον βουλευτή Παναγή Καππάτο με τη σύζυγό του, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό, τον αντιδήμαρχο Σπ. Σαμούρη, τον καθηγητή Νίκο Φαραντούρη με τη σύζυγό του και πολλούς άλλους.

Το φωτορεπορτάζ είναι του Neil Jackson για το ekefalonia.gr

Χαμογελαστοί προσέρχονται στον αύλιο χώρο του Ξένια ο βουλευτής Παναγής Καππάτος με την σύζυγό του Ευτέρπη //photoshooting Δέσποινα Χαρώνη

Ο Νικόλας Φαραντούρης με την όμορφη σύζυγό του Δώρα

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρο Πεφάνης χαιρετίζει την εκδήλωση


eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer