«Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ –Αέρα ανανέωσης αναζητούν τα τοπικά στελέχη στην Κεφαλονιά [ονόματα]
Πολιτική
10/07/2022 | 10:18

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

 

Με τις εκλογές να θεωρούνται βέβαιες από την πλευρά της αντιπολίτευσης παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον πρωθυπουργό, ξεκίνησαν οι συζητήσεις στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές.

 

Με αυτό το θέμα συνεδρίασε η ολομέλεια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αργοστολίου.

 

Τα ονόματα που προτάθηκαν ήταν αυτό του καθηγητή Νικόλαου Φαραντούρη, του Σπύρου Γαλιατσάτου, της Σοφία Αράβου ενώ τη διαθεσιμότητα του εξέφρασε ο τέως Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος προκαλώντας την έκπληξη των στελεχών.

 

Αποσύρεται η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Τέλος εποχής για την επί χρόνια βουλευτή των νησιών μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οποία τόνισε πως δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για να ειπωθεί οτιδήποτε με σιγουριά, καθότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο εντούτοις μπορούν να εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα.

Αρχικά, αποτελεί έκπληξη η αποχώρηση της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, καθώς πολλοί θεωρούσαν δεδομένο ότι θα συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στηρίζει την άποψη για μία καθολική ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ενώ φαίνεται να «κλείνει το μάτι» στην υποψηφιότητα του Νίκου Φαραντούρη.

Ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης μαζί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξη Τσίπρα

 

Επίσης, έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι έπεσαν στο τραπέζι τα ονόματα τόσο του Θόδωρου όσο και του Σπύρου Γαλιατσάτου, με τον πρώτο να δηλώνει ο ίδιος την διαθεσιμότητα του και τον δεύτερο να προτείνεται από τα μέλη. Στελέχη που ανήκουν στην εσωκομματική πτέρυγα της «ΑΝΑΣΑ» θεωρούν ότι είναι βέβαιο ότι ένας εκ των δύο θα είναι στο ψηφοδέλτιο.

Θόδωρος και Σπύρος Γαλιατσάτος. Θα έχει εκπρόσωπο η “Ανάσα” στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά;

Αυτό που δεν αποτέλεσε έκπληξη ήταν η πρόταση του ονόματος του Νίκου Φαραντούρη. Ο γνωστός καθηγητής Πανεπιστημίου και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια οργώνει το νησί απ’άκρη σ’άκρη συνομιλώντας με πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις του και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις.

Μένει τώρα να δούμε πώς θα τοποθετηθεί επί του θέματος τόσο η Ο.Μ. Παλικής, Λειβαθούς, ή Νομαρχιακή επιτροπή, καθώς και τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer