Με έντονο πολιτικό χρώμα η συζήτηση προσωρινής διαταγής για το Κορώνι -Απουσίαζε η δημοτική αρχή Μιχαλάτου
Αυτοδιοίκηση
14/06/2022 | 19:47

Συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Αργοστολίου η αίτηση 8 κατοίκων της περιοχής Ελειού για την χορήγηση προσωρινής διαταγής που θα επιτρέπει το προσωρινό άνοιγμα του δρόμου που οδηγεί προς την παραλία Κορώνι.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η κινητοποίηση πολλών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι βρέθηκαν στον χώρο του Δικαστηρίου και η πλήρης απουσία του Δήμου Αργοστολίου και ιδίως του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Μιχαλάτου και του τοπικού Αντιδήμαρχου Ελειού Πρόννων, που «έλαμψαν διά της απουσίας τους», παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κυρίου Δημάρχου.

Αντιθέτως έντονη ήταν η παρουσία τόσο του δημοτικού συμβούλου της Ισχυρής Κεφαλονιάς Γιάννη Λυκούδη, όσο και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Γιάννη Κουρούκλη, οι οποίοι ως δικηγόροι εκπροσώπησαν 96 κατοίκους της περιοχής που άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτούντων.

Στον χώρο των δικαστηρίων, προς συμπαράσταση, βρέθηκαν και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.ΣΥ. Σταύρος Γρηγορόπουλος, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι με την ΛΑ.ΣΥ. Αλεξάνδρα Μπαλού και Νίκος Γκισγκίνης.

​Η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής θα εκδοθεί αύριο.

Εν αναμονή των εξελίξεων ….

 

Σημείωση: Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Λυκούδης είχε πετύχει, ενώνοντας όλες τις δυνάμεις της Αντιπολίτευσης, να «σύρει» την Δημοτική αρχή σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα και στην λήψη ομόφωνης απόφασης συμπαράστασης του Δήμου στον αγώνα των κατοίκων. Συμπαράσταση που δεν είδαμε σήμερα….

Αξίζει: Η από καιρού έντονη δραστηριότητα του Γιάννη Λυκούδη, για το θέμα του δρόμου του Κορωνιού, φουντώνει εκ νέου τις φήμες για τυχόν υποψηφιότητα του στις βουλευτικές εκλογές με την Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι η περιοχή του Ελειού θεωρείται και όχι άδικα από τα «κάστρα» του κόμματος.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer