Θανάσης Λιβιτσάνης: «Ανακύκλωσε τώρα, σώσε το αύριο των νησιών» [εικόνες]
Αυτοδιοίκηση
04/06/2022 | 15:01

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας από 30 Μαΐου έως 5 Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που είναι την Κυριακή 5 Ιουνίου, διοργανώνονται στα Επτάνησα, με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη μας κυρίας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, εκδηλώσεις ανάλογες με την σημερινή στην Ιθάκη, με κεντρικό σύνθημα «Ανακύκλωσε τώρα, σώσε το αύριο των νησιών».

Καλωσορίζω όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την εκδήλωση και τον κύριο Ιωάννη Παγκέ, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων ο οποίος σε λίγο θα μας ενημερώσει σχετικά με την: «Περιβαλλοντική συμπεριφορά, την Κυκλική Οικονομία και τα Νέα Πρότυπα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων».
Θέλω να τονίσω ότι το περιβάλλον, η προστασία του, η ανακύκλωση και όλες οι ανάλογες δράσεις για την προώθηση αυτών, δεν είναι μόδα της εποχής που γίνονται λόγω της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιβάλλοντος και που μόλις περάσει η 5η Ιουνίου θα ξεχαστούν.


Εκεί που φτάσαμε τη Γη, το περιβάλλον με τις απίστευτες ποσότητες στερεών και άλλων αποβλήτων, οφείλουμε να μπούμε μπροστά σε έναν διαρκή αγώνα για να ανατρέψουμε τα σημερινά δεδομένα παγκοσμίως.
Χαιρετίζω την προσπάθεια του Δήμου μας για την ανακύκλωση. Βλέπω με μεγάλη ικανοποίηση πολλούς συμπολίτες μας να παίρνουν τον δρόμο για τους μπλε κάδους, γιατί μέχρι πρόσφατα το έκαναν μόνο οι ξένοι επισκέπτες του νησιού μας.
Η συμμετοχή των πολιτών κρίνεται ως ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία τέτοιων εγχειρημάτων. Η ευαισθητοποίησή τους είναι το εργαλείο που θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Χωρίς τους ίδιους τους πολίτες καμιά απόφαση, είτε της κεντρικής εξουσίας, είτε των τοπικών αρχών, δεν μπορεί και δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Αθανάσιος Λιβιτσάνης
Έπαρχος Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer